2022-11-07
想推介呢间小岛料理好耐了!!因为我已经食咗三四次,每一次都好满足嘅感觉🥳🥳所以诚邀大家都要试一下🤗首先必须要赞一赞,虽然价钱唔贵,但系前菜、日式汤全部准备充足🤩🤩前菜仲会定期转款式,所以食多几次都唔会闷😋而今次食嘅海藻类前菜都系非常之可口开胃,食完可以再慢慢期待之后嘅主食🙌🏻🙌🏻❤️🔥❤️🔥❤️🔥❤️🔥❤️🔥❤️🔥慢煮肉眼牛丼(大盛)($118)系我喺小岛料理最钟意食嘅牛丼👍🏻👍🏻👍🏻大盛仲系极多牛肉🙌🏻🙌🏻🙌🏻完全谂唔到老板系点赚钱🤣🤣🤣第一,饭底一啲都唔求其,系用珍珠米煮成🔥第二,饭仲有生菜丝喺面,增加口感之余,仲唔会斋食肉咁寡😋😋而伴菜嘅杂菜有用牛油煮香,连我平时唔钟意食嘅粟米芯亦都整得好好食🥺🥺劲有heart!第三,汁方面除咗有乳酪之外,亦有生蛋☺️而蛋仲系用日本鸡蛋,真系食得安心又放心😚😚最后,一定要赞佢嘅肉眼😍😍😍肉眼睇落去系粉粉嫩嫩嘅😳就知道慢煮一定用咗好多时间🥹肉眼煮得腍之余又保留咗口感,啲肉仲多到食极都食唔晒,真系劲有诚意,每隔一排又会想去encore🥰🥰🥰📍总结:-食物质素绝对唔需要担心,但正正因为咁就要预咗坐得入去都要等一等~慢工出细货^_^-店里面嘅装修都非常温馨
❤️🔥❤️🔥❤️🔥❤️🔥❤️🔥❤️🔥
慢煮肉眼牛丼(大盛)($118)
📍总结:
-店里面嘅装修都非常温馨,布置都好值得细心去欣赏☺️
-赶得切喺打风日去食一次,因为老板要休假了!去嘅时候记得check吓佢IG,睇吓佢返嚟未,唔好摸门钉啦!
慢煮肉眼牛丼