2020-10-27 142 浏览
收工约左屋企人黎呢到食饭,大角咀其实真系好多餐厅,七点黎到吾算太多人。睇睇menu见个二人餐都几抵食,$198包任选小菜两款(呢个抵赞!好多餐厅都会有限制去选择菜式),仲包两个汤同甜品。而且每个小菜都会包个饭,所以最后我地就叫左个二人餐再散叫多个小菜。散叫左个杂菜煲,清清地入面其实都好多料!有芥兰,西兰花,瓜,娃娃菜,芋丝同粉丝等等雪山红豆冰好正!红豆好棉密,mix埋忌廉都吾会太甜,啱啱好!原本仲担心咕噜京都骨啲猪肉会好鞋,点知一啲都吾会,仲劲厚肉,酸酸甜甜好开胃,吾好睇佢细细碟咁,其实都有成十旧肉左右,啱哂食肉兽。重点嘅咖喱农夫包,我地叫左鸡肉嘅,都算滑身。咖喱好香好浓,带少少辣,好惹味,食下食下成个包清哂最后个甜品系洛神花炖苹果, 入面酿咗黑糯米,口感烟烟韧韧,味道亦都吾会过酸,refresh下作为一个好好嘅收尾。

原味道大杂菜

雪山红豆冰