2020-12-25 1527 浏览
大角咀一向多餐厅选择,而且够多元化咩菜式都有。不过讲到食西式野,我间唔中都会黎帮衬依间威尼斯餐厅。佢系一间好细嘅铺,最多都净系坐大概五六台客,所以如果成班人多嘅话,无咁适合黎依度食。中午lunch set,有八款选择,无论系想食意粉或者烩饭都有得拣,不过依八款通常就固定左,每日黎都系依几样。我食过几次risotto,觉得几唔错。今次叫左胡椒鸭墨汁意大利饭($50),包一杯饮品或者餐汤。因为间铺真系好细,系one-man kitchen,试过有次系朋友差唔多食完,我𠮶碟先黎到,所以等得耐唔耐其实都好睇运气,好彩今次黎等左10分钟左右已经有得食。我觉得佢啲饭嘅分量都几足,大大碟。胡椒鸭其实即系鸭胸,煮得好香口,啲饭都好湿润又唔会煮得好淋,口感唔错,墨鱼汁好香浓,每粒饭都沾满墨鱼汁,好好食。虽然食依个饭比较麻烦,好容易食到成嘴黑色,但系真心觉得好味,cp值又高,推荐大家试下👍
2020-12-09
用餐时段