2021-04-18 1014 浏览
大全街可以话系大角咀食街,我地呢日去食西餐,假日去都有午市套餐,有主菜、餐包以及在汤/甜品/饮品三款中拣一。🍞Soup and bread是日fish soup几大碗饮得出有鱼味,鱼汤唔杰身有少量鱼肉。餐包唔系空气包,餐厅有提供橄榄油和醋可以点黎食,不过个人比较喜欢蘸汤口感更佳😙🍝Linguine di pollo 意大利面扁平幼身弹牙有咬口,用白酒蒜蓉酱烹煮,配料有烤鸡肉、菠菜、甜椒,份量比想像中大份,朋友试左都觉得唔错,话下次黎会叫呢款😛🥩Ribeye steak烤肋眼牛排配炸薯条,附上蘑姑酱、蕃茄酱同芥末酱,牛排以呢个价钱黎讲有质素唔会韧。🍰Dessert 是日甜品系tiramisu,同平时食开嘅口感唔同,海绵蛋糕质感带咖啡同酒味 餐厅唔使加一,汤同主菜上枱时,店员好主动询问是否需要胡椒颇为贴心服务唔错

🍞Soup and bread

🍝Linguine di pollo