星期六难得放假,下昼要揾一间可以饮酒食小食倾吓计嘅好地方先,睇到近来都几多人推介喺大角咀嘅一间主打西班牙菜嘅餐厅RU RU ,啱啱上年八月开业就获得好评,食物质素一定有保证餐厅唔算太大,但系座位系非常舒适,大部份都系梳化位,到埗有一位非常有礼貌的小妹妹Lisa 招呼我哋,厨房和酒吧系开放式,所有员工都会同你点头打招呼,最钟意就系呢种感觉,经理都好好,为我哋介绍店舖推介食物同埋饮品,解决咗我哋选择困难症嘅烦恼🌶🫑▪️西班牙辣椒仔 $ 88最传统嘅西班牙餐前小食,有红黄绿三种青椒仔,带清甜味少少辣,生熟程度啱啱好,脆脆地,少少海盐调味已经好好食🥑🍅▪️牛油果蕃茄沙律 $98非常足料嘅一个沙律,沙律菜系羽衣甘蓝,加上清甜嘅蕃茄同埋新鲜嘅牛油果,最重要梗系芝士,加埋自家制嘅沙律酱汁,酸酸甜甜好新鲜好好食🥔🐮▪️慢煮和和牛脸肉配薯蓉 $ 298必食推介,和牛脸肉好淋但又带点烟韧口感,掌握得非常好,而且好入味,超级好食,酱汁唔系太浓味,不会盖过牛嘅味道,薯蓉超级幼滑充满牛油香,伴菜仲有大大条芦笋同埋小蕃茄,非常高质素一道主菜🧀🥔▪️炸薯条加芝士 $ 68薯条系幼身,薯仔质素唔错几浓味,加上芝士碎少少盐同埋

🌶🫑▪️西班牙辣椒仔 $ 88

🥑🍅▪️牛油果蕃茄沙律 $98

🥔🐮▪️慢煮和和牛脸肉配薯蓉 $ 298

🧀🥔▪️炸薯条加芝士 $ 68
薯条系幼身,薯仔质素唔错几浓味,加上芝士碎
少少盐同埋黑椒,我都特别喜好系粗身薯条,但原来幼身薯条原来都几好食,送洒佳品

🍫🫔▪️西班牙脆条配朱古力汁 $ 58
西班牙餐厅一定要食呢个甜品,西班牙油炸鬼
炸得香脆,加上糖粉同埋朱古力酱,超正,为完美嘅一餐作为终结,非常满足

🥂▪️House White $ 48
Bodegas Barsao Blanco Clasico 2019
HH好抵饮,白酒易入口充满果香,好啱女仔饮

✨会再度回访嘅小店,环境坐得舒服,食物质素又高,好适合饮酒倾偈,餐厅所有员工整体服务非常好,令食客感觉好舒服✨
  • 慢煮和牛脸肉配薯蓉
  • 西班牙辣椒仔