2023-11-15 306 浏览
喺公司附近要搵個地方同朋友慶生都唔容易,食連鎖店勁無誠意,食平日lunch 食開嘅小店我又唔太想。記得曾經喺 OP 都見過下一間評語唔錯嘅西班牙餐廳,一於決定試下。點知呢個決定太對了,餐廳氣氛幾好,坐都舒服,背景音樂仲要係 90 年代歐美歌曲而且唔大聲。當然最緊要就係野食。揀左西班牙蛋餅、北海道帶子芒果牛油果他他同西班牙海鮮炒飯(本來想叫乳豬但賣晒)。三樣賣相同味道都很好,尤其係個他他,黎到見到有金薄真係好驚喜。我地仲叫左 Borgo Imperiale Prosecco。兩個正常食量女人食啱啱好可惜是日無甜品,我地最尾仲叫埋單骨雞翼(傾多陣謁),少辣,都幾好食。可能因為係平日嘅夜晚,客唔多,但就啱晒舒舒服服食野傾謁了。咁啱 OP 有訂座折扣,令到今餐飯更加完美。
可能因為係平日嘅夜晚,客唔多,但就啱晒舒舒服服食野傾謁了。
咁啱 OP 有訂座折扣,令到今餐飯更加完美。
Borgo  Imperiale  Prosecco
西班牙海鮮炒飯
單骨雞翼
  • 牛油果芒果伴北海道帶子刺身分子球他他
2023-10-21 178 浏览
滿有期待嘅乳豬,剛巧賣晒,即時無晒心情,order咗3個小食,一個Main course。紅酒辣肉腸,不過不失,但無紅酒味西班牙蛋餅,焦香但入口蛋味唔重春卷皮黑松露薄餅,脆香口唔油燒豬肉焗天使麵,麵有點乾,豬肉好食總結:出品比以前差咗,冷氣不足有待改善。

紅酒辣肉腸,不過不失,但無紅酒味

西班牙蛋餅,焦香但入口蛋味唔重

春卷皮黑松露薄餅,脆香口唔油

燒豬肉焗天使麵,麵有點乾,豬肉好食

總結:出品比以前差咗,冷氣不足有待改善。
2023-09-30
ᐝ突然想食西班牙野,但満足唔到roarrr 🦖味道係可以的~~ 上菜速度亦好值得一提( -᷄ ᴗ -᷅ )比fine dine 更fine dine 🐢🐢 ,連最簡單既啤酒都係(๑˘・з・˘)!! 不過有可能係我食嗰日人手唔夠??;3西班牙蛋餅 🍳🥓$98蛋餅入面有薯仔🥔同蛋,表面舖上parma ham,蛋餅個底都脆脆的,味道ok der慢煮雞胸配香濃芝士馬鈴薯糰子 $168 🐔🧀雞胸唔鞋,都入味的 ⚆.⚆‪‪ 而gnocchi 係我喜歡的口感,煙煙韌韌的海膽汁海鮮扁意粉 $218原來佢要$218 ‪😖❕海鮮量少+ 細隻>_< 意粉入味的,但0 海膽味!厲害!(。・`Д・´)黃金芝士薯條🍟🧀🥚 $78 (英文係寫salted egg yolk french fries w/ cheese,無屈佢個黃金)呢個同樣厲害( ̄▽ ̄;) 係無咸蛋黃味㗎!!芝士粉下係燶咗嘅薯條,wakaka 西班牙脆條配朱古力醬 $58炸得脆,表面佈滿砂糖·͜· ︎︎ 不過唔知點解佢無churro既香氣同甜味,淨係一味脆☹️回頭指數🦖: 2/5 不了;3性價比低,上菜慢,西班牙菜四不像,失望( ⋰꒳​⋱

西班牙蛋餅 🍳🥓$98

黃金芝士薯條

西班牙脆條配朱古力醬

西班牙脆條配朱古力醬 $58

回頭指數🦖: 2/5 不了;3

性價比低,上菜慢,西班牙菜四不像,失望( ⋰꒳​⋱ )

🌟火腿芝士拼盤 $228呢個拼盤擺盤都幾靚,仲另外配有Crystal Bread,感覺係法包溝鬆餅,唔會太硬又有咬口但中間又有少少鬆軟,口感好豐富!拼盤一共有3種芝士,全羊奶製。我個人最鍾意Truffle Cheese,感覺奶味最重味道相對又比較柔和咁。.🌟油浸蒜蓉蝦 $98呢個前菜一共有8隻蝦,唔算好大隻但食落都幾新鮮彈牙。味道方面佢用咗自家製辣椒油再加炸蒜,唔會太辣但又非常過癮。.🌟慢煮牛柳 8oz $298呢個安格斯牛柳真心好食,嚟自紐西蘭,食落似封門柳,牛味重之餘完全唔會有筋位,再配上自家製燒汁真係很不錯👍🏻

🌟火腿芝士拼盤 $228
🌟油浸蒜蓉蝦 $98
🌟慢煮牛柳 8oz $298
  • 慢煮牛柳
2023-09-24 68 浏览
最近拍拖唔知去邊間有情調嘅餐廳,俾我上網搜尋搵到呢一間高點評嘅餐廳(ruru tapas restaurant)無論餐廳嘅環境,食物嘅相片質素畫面都非常之漂亮。咁樣相約左老婆去位於大角咀的店舖拍拖,再探討下有冇中伏?到咗目的地, 店內嘅話裝修非常優雅,拍拖相當不錯。食物方面分別點咗三道菜?慢煮牛柳8安士(老婆俾分90欠10下次再幫襯😁36個月黑毛豬(呢個我個人比較喜歡,所以我比較一百分馬介休魚丸(呢個就魚味幾香整體都唔錯,下次繼續幫襯

到咗目的地, 店內嘅話裝修非常優雅,拍拖相當不錯。

食物方面分別點咗三道菜?

慢煮牛柳8安士(老婆俾分90欠10下次再幫襯😁

36個月黑毛豬(呢個我個人比較喜歡,所以我比較一百分

馬介休魚丸(呢個就魚味幾香

整體都唔錯,下次繼續幫襯
大角咀高質西班牙菜酒吧餐廳🥕西班牙蛋餅$98⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️表面舖滿西班牙火腿,蛋味非常重又香滑,蛋餅入面仲有薯仔、洋蔥更增添風味,而且洋蔥非常香甜,令人忍不住一口接一口!如果配上西班牙火腿一齊食就會有煙燻加上鹹甜鹹甜好正👍🥕金槍魚他他$178⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️擺盤非常精緻,他他表面放上滿滿的黑魚子入面有好多金槍魚刺身加上其他簡單配料,側邊配左2條包包偏乾身又勁脆口,係上面放上金槍魚他他更加惹味又鮮甜。🥕慢煮羊仔柳伴無花菓醃菜$128⭐️⭐️⭐️⭐️☆有4大塊羊仔柳,煎得好靚仔切開粉嫩粉嫩的,好香又重羊味,因為醃左所以不會太有羊羶味又不會太靱。🥕西班牙脆條配朱古力$58⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️西班牙脆條外表撒滿砂糖,炸得非常脆口,🐰食落感覺不算太甜,再點上朱古力簡直係錦上添花😋😋😋非常完美!🥕店家自己調製⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️所以都不太清楚叫咩名了,一上台飲品既顏色非常靚,好有夏天感覺,表面插住一塊菠蘿乾,紫色漸層到深粉紫再到淺黃,飲落口甜甜的又帶點夏天熱情的感覺,非常舒適又清新!餐廳有上層,但因為樓底偏高所以不會有壓迫感,燈光偏黄光加上簡潔裝修偏舒服,座位寬敞舒適好適合食飯飲番杯再吹下水!======詳情======RuRu Ta
大角咀高質西班牙菜酒吧餐廳

慢煮羊仔柳伴無花菓醃菜
西班牙脆條配朱古力
  • 西班牙脆條
2023-08-28 81 浏览
好耐無食西班牙菜啦今日係大角嘴附近行下就見到呢間即興走入去試下結果唔錯呢本身仲以為淨係bar,入面裝修幾型啱同同事fd聚餐,兩個人叫咗3樣嘢,2個tapas揀咗西班牙辣肉腸同青口,好啱飲住啤酒食兩款都係重口味青口幾厚肉,唔係細細粒個啲貨仔用牛油爆香乾蒜番茄仔三色椒俾青口索味好正如果有跟法包會更好因為我本來都係重口味加辣肉腸fans所以好啱我口味再叫咗個春卷皮margarita pizza,偏油少少但幾有創意
本身仲以為淨係bar,入面裝修幾型
兩款都係重口味
青口幾厚肉,唔係細細粒個啲貨仔
用牛油爆香乾蒜番茄仔三色椒俾青口索味好正
如果有跟法包會更好
因為我本來都係重口味加辣肉腸fans所以好啱我口味
2023-08-22 87 浏览
在大角咀買野路過一間食西班牙菜的餐廳/酒吧餐廳環境又幾靚所以入去坐低食野抖下畢竟天氣仍然很熱西班牙蛋餅 $98蛋餅由雞蛋、薯仔、洋蔥、肉碎、椒粒、細蔥粒等製作而成。配上一大塊西班牙火腿,火腿咸香,唔係死咸,食得出靚火腿。不同材料混合一齊食,蛋漿夠嫩,係我喜歡的味道,食完已有啲飽肚。紅酒辣肉腸 $98一上檯好香,食落口就有好大陣紅椒粉味湧出黎,好喜歡嘅味道!推薦!西班牙燒乳豬 $288首先乳豬皮非常香脆,肉質嫩滑上乳豬汁好好食食一口乳豬,再配一口酸菜絲沙律岩岩好解油膩感如果唔想要乳豬汁,可以點蘋果蓉食都係一個清爽嘅選擇如果同朋友想搵個地方傾計chill幾個鐘又可以食少少高質西班牙小食可以考慮下呢度
在大角咀買野
路過一間食西班牙菜的餐廳/酒吧
餐廳環境又幾靚
所以入去坐低食野抖下
畢竟天氣仍然很熱

西班牙蛋餅 $98
蛋餅由雞蛋、薯仔、洋蔥、肉碎、椒粒、細蔥粒等製作而成。
配上一大塊西班牙火腿,火腿咸香,唔係死咸,食得出靚火腿。

紅酒辣肉腸 $98

西班牙燒乳豬 $288
首先乳豬皮非常香脆,肉質嫩滑
上乳豬汁好好食
食一口乳豬,再配一口酸菜絲沙律
岩岩好解油膩感
如果唔想要乳豬汁,可以點蘋果蓉食
都係一個清爽嘅選擇

午餐
紅酒辣肉腸
西班牙燒乳豬
2023-08-20 53 浏览
去探朋友前想食個light lunch~朋友介紹左呢間俾我地~真係無介紹錯!好chill咁享受下放假vibes~🔹炸馬介休球🔹 同葡式嗰隻馬介休球好唔同~呢個係食到碎碎嘅魚肉~嗰種鹹香加埋個cream sauce好夾,食完唔會好膩~🔹小白花啤酒煮鮮青口🔹一上枱超級香氣撲鼻!又係未試過嘅味道~西班牙醃菜加上香菜同啤酒嘅味道好濃郁,但完全無搶到青口嘅鮮味,仲食到少少嘅麥香味~青口好大隻同絕對新鮮,就好似喺外國食嘅新鮮青口一樣,個質地近乎有蠔嘅creamy感覺!🔹慢煮羊仔柳配醃菜🔹慢煮嘅野通常無得輸,呢個羊仔柳都一樣,外面醃料好野味,入面嫩得黎唔會食到羊羶味~配菜係就係有醋醃過,但感覺都好新鮮,好爽口,好開胃!下次要夜晚黎試下晚上嘅chill~
[大角咀- 高質西班牙菜]

去探朋友前想食個light lunch~
朋友介紹左呢間俾我地~
真係無介紹錯!
好chill咁享受下放假vibes~

🔹炸馬介休球🔹
同葡式嗰隻馬介休球好唔同~
呢個係食到碎碎嘅魚肉~
嗰種鹹香加埋個cream sauce好夾,
食完唔會好膩~

🔹小白花啤酒煮鮮青口🔹
一上枱超級香氣撲鼻!
又係未試過嘅味道~
西班牙醃菜加上香菜同啤酒嘅味道好濃郁,
但完全無搶到青口嘅鮮味,
仲食到少少嘅麥香味~
青口好大隻同絕對新鮮,
就好似喺外國食嘅新鮮青口一樣,
個質地近乎有蠔嘅creamy感覺!

🔹慢煮羊仔柳配醃菜🔹慢煮嘅野通常無得輸,
呢個羊仔柳都一樣,
外面醃料好野味,
入面嫩得黎唔會食到羊羶味~
配菜係就係有醋醃過,
但感覺都好新鮮,
好爽口,好開胃!

下次要夜晚黎試下晚上嘅chill~
之前吃過西班牙菜就很合我胃口趁著有空準備去試上次沒吃到的菜系-♡ 西班牙蛋餅這個搭配火腿 味道真的很奇特(奇怪但不難吃火腿味道真越嚼越有煙熏味 能感受到肉的獨特味道 口感偏鹹 這個菜還蠻適合比較喜歡獵奇的朋友們-♡ 香草蒜蓉大一上桌就感受到撲鼻的香氣 蝦個頭也大隻 有加牛油和黑蒜片的搭配吃起來也hin香了完全不會搶蝦味-♡ 西班牙龍蝦飯這個還蠻驚喜的 選用新鮮海鮮食材加上獨有的西班牙烹飪方式的龍蝦飯 就餐後就能品嘗飯香濃的米飯 還有爽口的大蝦還有美味的青口-🍽 店名:RuRu Tapas Restaurant (大角咀)📍地址 :大角咀杉樹街11號德安樓地下1號舖🚇 交通:奧運C1
之前吃過西班牙菜就很合我胃口

這個還蠻驚喜的 選用新鮮海鮮食材

📍地址 :大角咀杉樹街11號德安樓地下1號舖
🚇 交通:奧運C1
2023-08-15 43 浏览
西班牙醋漬緹魚烤甜椒配水晶麵包❤ 緹魚有D似沙丁魚,但冇沙丁魚咁重既腥味,一條魚骨都冇,用醋醃漬鯷魚再+甜椒既香甜微酸,再落D鹽 胡椒 橄欖油增添風味。西班牙水晶麵包經過長時間既低溫發酵同烘焗,麵包外脆內軟,入口即融。🤤油浸香草蒜蓉大蝦❤經典西班牙tapas料理,主要材料有蝦 橄欖油 同蒜片,蒜片浸泡過橄欖油再煮埋D大蝦,香氣四溢 極為惹味!蝦仁鮮嫩爽口彈牙,蒜片亦炸到好香好惹味~🥰海膽汁海鮮扁意粉❤❤黎自日本海膽自家製既醬汁,海鮮意粉足材料又新鮮,有蜆 青口 蝦 同魷魚,當中蜆肉同青口夠哂肥美,大大隻,同出面街食到既mini size完全唔一樣。意粉好creamy 一入口就食到好濃郁嘅海膽帶點白酒既香味。 😋

2023-07-26 57 浏览
RuRu Tapas Restaurant (旺角)地址 : 旺角杉樹街11號德安樓地下1號舖味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐⭐⭐環境指數:⭐⭐⭐⭐⭐服務指數:⭐⭐⭐⭐⭐食物推介:西班牙辣椒仔, 炸馬介休球, 金槍魚他他, 牛油果芒果半北海道帶子刺身份子球他他, 慢煮羊仔柳, 西班牙八爪魚配辣肉腸芝士薯蓉奧海城步行5-10分鐘有間高級西班牙餐廳RuRu Tapas Restaurant ,環境清幽,餐廳設計優雅,價錢比一般大型商場的西班牙菜餐廳便宜,食物美味,性價比高!每一碟菜式都設計獨特,擺盤非常精美,就好像藝術品一般!服務員態度友善,有不明的地方,他們會耐心回答問題。西班牙辣椒仔$88西班牙辣椒仔炸到香脆可口,再加上海鹽,非常健康可口!❤️❤️❤️炸馬介休球$88主要馬介休和薯仔整成丸狀,然後炸到金黃色,外表非常可愛,味道帶點鹹香,香脆可口,非常好吃!金槍魚他他$178擺盤非常精美,真的有點不捨得吃掉它。金倉魚刺身切到細細粒,再伴上黑魚子,非常矜貴!新鮮香甜,吃不停口!😋😋😋牛油果芒果半北海道帶子刺身份子球他他$168最上層是黑魚子,中層是帶子粒,而最底層是牛油果粒和芒果粒,味道非常特

RuRu Tapas Restaurant (旺角)

地址 : 旺角杉樹街11號德安樓地下1號舖

味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐

抵食指數:⭐⭐⭐⭐

環境指數:⭐⭐⭐⭐⭐

服務指數:⭐⭐⭐⭐⭐

每一碟菜式都設計獨特,擺盤非常精美,就好像藝術品一般!

服務員態度友善,有不明的地方,他們會耐心回答問題。

西班牙辣椒仔$88

炸馬介休球$88

金槍魚他他$178

牛油果芒果半北海道帶子刺身份子球他他$168
最上層是黑魚子,中層是帶子粒,而最底層是牛油果粒和芒果粒,味道非常特別,會吃到新鮮的帶子鮮味,夾雜著酸酸甜甜,非常開胃,極力推介!

慢煮羊仔柳 $128
肉汁鮮美可口,有羊的香味,但沒有騷味,容易入口!是優質的羊扒!正!

Special Menu
西班牙八爪魚配辣肉腸芝士薯蓉 $168
八爪魚圍着辣肉芝士薯蓉,八爪魚爽脆微彈,薯蓉香濃惹味,非常合配!

RuRu Tapas Restaurant (旺角)旺角杉樹街11號德安樓地下1號舖味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐環境指數:⭐⭐⭐⭐服務指數:⭐⭐⭐⭐⭐食物推介:西班牙八爪魚配辣肉腸芝士薯蓉,牛油果芒果伴北海道帶子刺身分子球他他,金槍魚他他,西班牙辣椒仔,慢煮羊仔柳西班牙八爪魚配辣肉腸芝士薯蓉:八爪魚燒至焦香,極之惹味!芝士味香濃,薯蓉入口即溶,加了辣肉腸後更添口感!👍👍👍牛油果芒果伴北海道帶子刺身分子球他他:牛油果及芒果香甜軟滑,北海道帶子刺身新鮮幼嫩,他他的表面又加了黑魚子,除賣相華麗外,也添加了滋味!😍😍😍金槍魚他他:金槍魚非常新鮮,以刺身方式烹調,切成一條條後,釀成圓形餅狀的金槍魚他他,表面同樣加了黑魚子,還有芝士餅干條,令人食指大動!👏🏻👏🏻👏🏻西班牙辣椒仔:辣椒仔沒有太大辣味,反而非常鮮甜多汁,邊食八爪魚、他他及羊仔柳邊食辣椒仔,味蕾的最佳享受!❤️❤️❤️慢煮羊仔柳:羊仔柳肥大肉厚而多肉汁,完全無羶味,慢火煎至外脆內暖,配上乾菓、鮮蔬及露荀,大人細路個個食過都讚好!😋😋😋
RuRu Tapas Restaurant (旺角)

旺角杉樹街11號德安樓地下1號舖

味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐
抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐

環境指數:⭐⭐⭐⭐

服務指數:⭐⭐⭐⭐⭐

2023-07-25 55 浏览
今日收工約咗fd一齊塊食dinner 突然好想食下西班牙菜 而見呢間餐廳環境都唔錯 所以就book咗呢間餐廳試一試 自家制千層面配薯格千層面嚟到時熱辣辣 上面仲加唔少芝士 所以一拔上嚟時 都有拉絲感🧀 同埋仲加咗好多肉碎係旁邊 千層面口感唔錯 整得啱啱好 整體嚟講都幾好味🤩另外佢仲有啲薯格配搭 有啲鹹鹹脆脆既薯格食 感覺更加開胃😆薯格仲係即叫即整 所以嚟到係熱辣辣同脆卜卜 油浸香草蒜蓉大蝦呢個蒜蓉大蝦嚟到時幾香 啲蝦大大隻 咬落幾爽 餐廳仲落咗好多牛油 所以牛油味十足😋另外仲加咗啲黑蒜片一齊炒 黑蒜片脆脆地幾好味 食落又唔會搶啲蝦味 呢個配搭不錯🤤西班牙脆豬腩燉天使短面呢個天使短面落咗好多料😋首先上面有幾塊大大塊既脆豬腩 豬腩唔會話好肥 咬落偏向淋身 所以都幾易咬 而天使面就加咗啲紅椒等配料 所以好夠味😌有啲天使面仲整到脆脆地咁 口感層次大大提升🤩Cocktail 🍹 另外仲嗌咗兩杯cocktail 飲下chill 一chill 酒味比較濃 啱晒同Fd一邊傾計 一邊飲🍹😆

自家制千層面配薯格

油浸香草蒜蓉大蝦

西班牙脆豬腩燉天使短面

Cocktail 🍹
係朗豪坊同朋友做完運動,得悉快將掛八號風球,也想趁機靜靜一聚,可惜許多餐廳都準備關門。行下行下,行到之前嚟過嘅RuRu Tapas Restaurant,記得佢氣氛唔錯,食物都幾高質,幾岩同朋友傾計,於是就入黎同朋友好好Chit Chat😋😋小白花啤酒煮鮮青口($168)🦪🦪這道料理以啤酒,加上蒜頭、蔥段、為主要調味料,特製調味料獨具風味,令青口香氣撲鼻,味道濃郁,讓人食慾大開。搭配鮮嫩的青口,內部肉質鮮嫩,入口即化,口感清爽。紅酒辣肉腸($98)🥓🥓紅酒的香氣能夠提升整道料理的風味,使肉腸更加香濃。而辣味的加入能夠讓整道菜品更加刺激味蕾,增加口感的豐富度和層次感。此外,肉腸本身的質地也很優秀,口感細膩,咬感十足,肉質鮮嫩,非常好吃。自家製千層麵配薯格($148)🍲🍲是用多層麵粉製成的扁平麵條,每層之間夾著肉醬、芝士、蔬菜,再烤至金黃色,層次感非常明顯,每一層都能感受到麵粉的香氣和肉醬、芝士的味道,放在口感鬆脆的薯格上吃,味道香脆,十分惹味。RuRu Tapas Restaurant (大角咀)地址:大角咀杉樹街11號德安樓地下1號舖

小白花啤酒煮鮮青口($168)🦪🦪

紅酒辣肉腸($98)🥓🥓

自家製千層麵配薯格($148)🍲🍲

RuRu Tapas Restaurant (大角咀)
地址:大角咀杉樹街11號德安樓地下1號舖