2022-11-21
今日嚟到位于大角咀嘅西餐厅Cobalt食饭,餐厅个装修都好时尚,旁边摆咗唔少酒类,都几靓呀。虽然餐厅岩岩新开无耐,但都已经有唔少捧场客。兰王蛋鞑靼牛肉入口有蛋香,唔会觉得腥,牛肉入口柔软,连埋蛋汁一齐食,几好味啊。酥炸大啡菇配粉红汁大啡菇揸得唔会太过干,入口仲好多汁添,菇嘅外皮炸得酥脆,入口脆卜卜,好好味呀。半份烤慢煮美国猪肋骨半份嘅份量都唔少呀,猪肪骨肉质入口柔软,唔会煮得太老,仲有脂肪嘅香味。墨西哥牛油果扁意粉意粉嘅份量都唔少啊,配埋牛油果酱嚟食都几Creamy,呢个意粉味道唔会太过浓,几清新。海胆忌廉汁蟹肉意大利饭意大利饭入口好烟韧,因为加咗蟹肉落去,令到个饭有蟹香,配上有海胆香味嘅忌廉汁嚟食,味道好正。法式炖蛋炖蛋入口creamy又唔会太甜,加上蛋香味都几特出,好味。苹果金堡挞配意大利蛋糕金堡挞外皮香脆,有香浓嘅牛油香,加上岩岩焗起,仲系好暖,配上冻嘅蛋糕黎食,一冷一热,非常之特别。整体黎讲,成餐饭嘅食物质素都好好,加上餐厅装修又新又靓,真系岩晒同朋友黎食饭。📍COBALT (大角咀)大角咀利得街36-38号地下1A及2G号舖
虽然餐厅岩岩新开无耐,但都已经有唔少捧场客。
兰王蛋鞑靼牛肉
酥炸大啡菇配粉红汁
半份烤慢煮美国猪肋骨
墨西哥牛油果扁意粉
海胆忌廉汁蟹肉意大利饭
法式炖蛋
炖蛋入口creamy又唔会太甜,加上蛋香味都几特出,好味。
苹果金堡挞配意大利蛋糕
📍COBALT (大角咀)
大角咀利得街36-38号地下1A及2G号舖