2022-11-29 46 浏览
IG Follow @foodie.mama_hk仲有环境同埋食物影片睇添😍大角咀利奥坊有一大堆餐厅,今日同老公去咗𠮶度揾食。行过见到门面唔错,11月先新开嘅餐厅,所以决定试试佢👍🏻🌕兰王蛋鞑靼牛肉 $168生牛肉色泽及味道都非常新鲜,好似话系呢间餐厅嘅招牌菜之一,加埋兰王蛋真系超级match,𠮶种夹上嚟嘅浓稠度令人食指大增😂🦴Cobalt避风塘炸鸡软骨 $88呢个绝对系送酒小食,出边好多鸡软骨都冇乜肉,佢有之余仲要炸得好好食😋Crossover避风塘,真系争杯啤酒🍻🐔澳洲士著烤鸡 $188侍应不停推介呢个鸡嘅鸡胸滑过鸡脾😂见佢讲得咁神奇,所以order咗,坚系滑!食落调味同出边嘅好唔同,问咗厨师,原来系心机𩠌。用12个钟浸盐水,令肉质松软,然后再用8个钟腌肉。厨师仲话用咗绍兴酒腌肉添!竟然连Secret receipt都同我哋讲🤣🐷加拿大保湿猪胺配薯蓉 $268个名搞笑但坚保湿😂肉质一啲都唔柴。配菜有蕃茄蓉,偏甜,但好衬个猪胺一齐食。薯蓉有落黑松露,好扎实嘅质感,我以为系落咗面粉,但系厨师话系真材实料,只系冇落得咁多cream,因为佢唔钟意太削嘅质感,好食,推介👍🏻(Btw侍应话Ri
IG Follow @foodie.mama_hk
仲有环境同埋食物影片睇添😍

🌕兰王蛋鞑靼牛肉 $168

🦴Cobalt避风塘炸鸡软骨 $88
🐔澳洲士著烤鸡 $188

🐷加拿大保湿猪胺配薯蓉 $268
个名搞笑但坚保湿😂肉质一啲都唔柴。配菜有蕃茄蓉,偏甜,但好衬个猪胺一齐食。薯蓉有落黑松露,好扎实嘅质感,我以为系落咗面粉,但系厨师话系真材实料,只系冇落得咁多cream,因为佢唔钟意太削嘅质感,好食,推介👍🏻(Btw侍应话Ribs最抵食,半份$118已经好大份)

🍎苹果金堡挞配意大利雪糕 $68
意大利雪糕可以选择开心果、伯爵茶或者椰子味,呢啲都系偏淡味嘅雪糕,比较夹甜到din嘅Apple Crumble! 冻嘅雪糕配热辣辣嘅Apple Crumble Tart真系Perfect Match!!!

🍷「呢道酒墙就系我哋嘅Drink Menu😏」
呢间餐厅无Wine Menu,但成道墙都放满晒不同类型嘅红酒、Sake、白酒!支支都已经标明价钱,真系值得同朋友夜晚嚟食饭,摸下酒杯底🍸我仲见到佢有一间VIP房添😍

人均$450
总括嚟讲,小店,有惊喜,好食,厨师认真设计菜式,侍应搞笑Friendly,认真介绍,餐厅有香港人的流行歌做bg🤣值得番兜👍🏻
2022-11-29
  • 兰王蛋鞑靼牛肉