2019-05-24
朋友近来推介呢一间日本餐厅,反正近日我哋冇乜心水,咁我哋就决定走去试吓啦!原来呢一间千之味已经系第三间分店,咁相信食物质素应该唔差。由于呢一间餐厅系新开所以装修都好新净,亦都好有心思咁布置得好日式。🇯🇵见到佢有一个石板烧系列,我哋就决定叫一个吉列澳洲和牛试!加$28仲可以有一个套餐原来会提供一个日式小火炉,因应我哋喜欢嘅生熟程度俾我哋自己去烧。店员仲好细心提我哋小心危险因为火炉都几热。厨师亦安排咗一旧牛脂肪喺面,防止烧焦,亦增可以增加肉香味🐮一上菜嘅牛肉系大约2分熟,侧边有吉列包围,由自己控制生熟烧。牛味够而且吉列都炸得好脆口,大家夹时记得要轻手啲,如果唔系吉列边会甩出嚟。由于朋友就唔食牛肉,佢叫咗一个盐烧鲭鱼套餐,份量都好足。套餐包埋三文鱼、带子、甜虾刺身。鲭鱼一向比我嘅感觉系会有少少腥味,但食落完全唔腥,仲非常鲜甜🐟厨师仲烧到金黄色,外皮脆,内里多汁另一位朋友就叫咗个寿司套餐,仲另外叫多咗中拖罗寿司,芝士鳗鱼寿司同海胆寿司。刺身好新鲜,而且寿司餐仲配一个乌冬,一定唔怕食唔饱海胆超大块,好鲜甜超满足芝士系成片铺面🧀中拖罗油花够,少筋价钱方面相当合理,一个套餐又有汤,又有前菜,又有沙律
见到佢有一个石板烧系列,我哋就决定叫一个吉列澳洲和牛试!加$28仲可以有一个套餐 原来会提供一个日式小火炉,因应我哋喜欢嘅生熟程度俾我哋自己去烧。店员仲好细心提我哋小心危险因为火炉都几热。 厨师亦安排咗一旧牛脂肪喺面,防止烧焦,亦增可以增加肉香味🐮 一上菜嘅牛肉系大约2分熟,侧边有吉列包围,由自己控制生熟烧。牛味够而且吉列都炸得好脆口,大家夹时记得要轻手啲,如果唔系吉列边会甩出嚟。
海胆超大块,好鲜甜超满足芝士系成片铺面🧀中拖罗油花够,少筋
价钱方面相当合理,一个套餐又有汤,又有前菜,又有沙律再加主菜都只不过系一百蚊唔洗,抵!
另外店员介绍俾我哋𠮶支清酒都好好饮🍶又有一个新地方同朋友一聚啦