2022-09-30
讲到加𩠌点可以唔提斩料呢?今次比我见到系朋友屋企楼下有间新嘅烧味店,几个师傅坐镇,各款烧味睇落新鲜又几抵食,一于买返屋企加𩠌!至尊烧鹅(上庄)($110)我哋屋企人比较钟意食烧鹅上庄,肉厚又少啲肥,呢盒果然无令我哋失望,外皮香脆,肉够香软,加埋精华嘅烧鹅汁,饭都可以食多啲!客家盐焗鸡(半只)($35)满满一盒,鸡肉咸香嫩滑,鸡皮爽口,蘸埋葱油,可以一件接一件,切得比较大件不过唔影响食用。烧味佬叉烧($40)当然要买我最爱嘅叉烧,师傅特别俾咗一半系半肥瘦,一半系全瘦,就算系全瘦嘅叉烧都非常软腍,适合钟意食甜腻口味嘅朋友!泰式凤爪($45)妈妈就最钟意呢款无骨凤爪,少少酸辣又爽口,够晒开胃!其实仲想买埋少见嘅鸭下巴,不过迟咗黎已售罄。除咗以上几款菜之外,其他烧味都抵食,饭都唔想煮既话,单双拼饭都系$22,真心超值!