2024-10-28
发现区内新开咗间楼上咖啡小店,趁lunch time后人少d去试下。店内清新木系设计,光线充足,空间感觉舒服,适合chill chill地睇书同wfh,啱晒钟意静静地饮咖啡嘅朋友。我喺2点半前到,赶得切嗌lunch set。食物方面,我拣咗温泉蛋鸡扒肉燥饭,份量足,味道有家常feel,简单但满足。餐饮方面,跟餐可以拣伯爵茶或者housemade嘅健康饮品,亦可以补咖啡半价转做咖啡。咖啡选择有个小惊喜,佢哋有serve Magic Coffee。好少喺香港嘅cafe见到呢个option。我加咗$18转做Magic Coffee,咖啡香浓顺滑,质素唔错。lunch set 价钱实惠,连埋转咖啡共$83,like咗佢哋嘅ig有额外9折,结果$75埋单。呢个价钱包lunch同埋一杯高质咖啡,系我所知嘅区内cp值最高嘅选择。店员friendly、斯文礼貌,服务加分。我带咗本书嚟,chill咗一个下午。会revisit。我好少写食评。呢篇系我写嘅第二篇食评,之前𠮶篇都系写区内另一间咖啡小店。支持区内嘅小店,呢啲地方好值得大家发掘同支持 🤎
店员friendly、斯文礼貌,服务加分。
我带咗本书嚟,chill咗一个下午。会revisit。