2020-01-27 655 浏览
今日想食粥。刚好遇到就想试一试。这间粥店应该比较新。平日都唔太多留意到。睇完餐牌其实都有啲惊喜。因为选择好多。价钱都算合理。当然价钱再平啲就更开心啦⋯⋯我和朋友K今日点选了两碗粥和一个油炸鬼两碗粥都系生滚粥-1-滑鸡肉片粥2-肠粉粥滑鸡粥那些鸡一点都唔滑。鸡的头头尾尾。骨比肉更多,没有鸡的鲜味。那些肉片就更差。没有任何味道。食落口感好「老」。都算大碗和足料。不过如果再重新选择我应该唔会食这个。肠粉试过就不过不失。有点可惜的系油炸鬼太细。佢可以和你揾剪都几好。油炸鬼都真系几好食。就算冻咗都保持水准但太少了⋯⋯根本唔够食⋯我哋还点了一杯豆浆。都几好饮唔太甜^ ^这间粥店应该会再试。不过应该唔会再点鸡粥。可能会试吓其他贵价款!例如:鱼腩、猪膶⋯这些在其他粥店未必有,和就算有都会买得比较贵的粥款。

我和朋友K今日点选了两碗粥和一个油炸鬼
两碗粥都系生滚粥-
1-滑鸡肉片粥
2-肠粉粥
我哋还点了一杯豆浆。都几好饮唔太甜^ ^
2020-01-23
$39.5 (晚餐)