2024-11-02
「秋日蟹逅」绝佳下午茶体验 🦀Cruise Restaurant & Bar 推出咗秋日限定的大闸蟹下午茶套餐,食物质素真系一流,而且官网上预订仲可以再8折,加埋3小时infinity pool free access! 🤑首先,用餐环境超级舒服,落地玻璃窗外就系维港美景,喺咁悠闲嘅氛围下享受下午茶,真系人生一大享受。🌇讲到食物,每款都非常出色。咸点中,我最钟意「镇江姜醋蒸大闸蟹」同「蟹粉瑶柱蛋面」。前者蟹肉鲜甜多汁,后者蟹粉味浓,配上Q弹嘅面条,真系超级开胃!🦀甜点方面,「螃蟹造型朱古力」系我嘅最爱!外形可爱又有趣,咬下去就系浓郁嘅朱古力,配上酸甜嘅柠檬酱,简直好正!🍫即点即制嘅甜品区就更加令人目不暇接,除咗经典嘅鸡蛋仔同云呢拿雪糕,仲有期间限定嘅开心果味同棒子味雪糕,无论边款都食得出佢哋用心制作,完全唔马虎。🍦总括来讲,呢个下午茶套餐性价比极高,无论环境、食物质素同份量都令我感到十分满意。如果你都钟意食大闸蟹,趁呢个季节一定要来Cruise Restaurant & Bar 试下!👍
「秋日蟹逅」绝佳下午茶体验 🦀