大阪大家就去得多,谂起大阪,我哋就谂起佢嘅名物:大阪烧、章鱼小丸子、拉面等等,反而比较少人知道,去大阪食炸串都好出名㗎!话说小编二月头去大阪嘅时候,做咗攻略撞中左一间好好食嘅炸串!先知道原来炸物可以有咁高嘅境界!返咗嚟香港念念不忘,好彩俾我揾到呢一间炸串店,都大致还原到大阪炸串的神邃,推介大家试吓呢!🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🍄博多猪骨汤铁板炒面$108估唔到呢个炒面竟然系炒拉面!第一次食!充满浓浓的猪骨味道仲有一只邪恶太阳蛋 旁边有炒杂菜比起汤拉面多了一份刺激感🍄铁板海鲜明太子$98明太子芝士玉子烧 $68粒明太子的粉丝必点!明太子配搭海鲜别有一番风味 锦上添花!至于✨明太子芝士玉子烧店员说是必点的 芝士味道浓郁仲有流心的效果 玉子烧嫩滑无比!🍄铁盒蒸日本生蚝$240 👍🏻近期食过最最最肥美嘅蒸蚝🦪!店员首先把未剥壳的生蚝展示给我们看超大只几震撼!蒸熟之后想不到更加震撼:蒸蚝肥美至极饱满有光泽!一啖吃下去,蚝汁充满口腔!好满足😍🍄串烧部份👍🏻日本鸡蛋猪肉卷$38黑毛和牛 $48牛肠$20猪腩卷芦笋$25特选牛$25虾$48即叫即炸热焫焫!有诚意!脆浆够薄虽然听个名好似好热气、令人吃

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
🍄博多猪骨汤铁板炒面$108
估唔到呢个炒面竟然系炒拉面!
第一次食!充满浓浓的猪骨味道
仲有一只邪恶太阳蛋 旁边有炒杂菜
比起汤拉面多了一份刺激感

🍄铁板海鲜明太子$98
明太子芝士玉子烧 $68粒
明太子的粉丝必点!
明太子配搭海鲜别有一番风味 锦上添花!
至于✨明太子芝士玉子烧
店员说是必点的 芝士味道浓郁
仲有流心的效果 玉子烧嫩滑无比!

🍄铁盒蒸日本生蚝$240 👍🏻
近期食过最最最肥美嘅蒸蚝🦪!
店员首先把未剥壳的生蚝展示给我们看
超大只几震撼!蒸熟之后
想不到更加震撼:
蒸蚝肥美至极饱满有光泽!
一啖吃下去,蚝汁充满口腔!好满足😍

🍄串烧部份👍🏻
日本鸡蛋猪肉卷$38
黑毛和牛 $48
牛肠$20
猪腩卷芦笋$25
特选牛$25
虾$48

即叫即炸热焫焫!有诚意!脆浆够薄
虽然听个名好似好热气、令人吃不消咁样
但系食落惹味不腻 入口松脆
配店家特制酸甜酱汁,10分解腻!

牛肠够爽滑!黑毛和牛及特选牛 ,两者都牛味浓郁!黑毛和牛更是更胜一筹,Juicy得来牛香满溢!鸡蛋猪肉卷是人气之选,蛋黄半流心,打卡又好味!

🍄橙皮冰生啤酒$68👍🏻
天气热焫焫再加上食炸物
平时好少饮啤酒俾我,都忍唔住嗌返一杯!
估唔到有惊喜㖞!
在啤酒🍻上加入绵密泡泡
透心凉之余亦有不一样的口感