2019-11-02
招牌香软瑞可塔芝士梳乎厘班戟都有🥰- Micasadeco & Café 在日本人气高企,分别在大阪、京都和东京也有分店,等左好耐香港终于有😍😍😍-1️⃣京都风香辣茄汁意大利粉 $88⭐️⭐️⭐️⭐️师傅自家调制蕃茄酱和角煮汁,并加入 鳀鱼、茄子、白饭鱼及大叶等配料制作意大利粉,味道中式得黎又唔会同意粉唔夹,好香鱼香味,咸咸地酸酸地,开胃👍🏻而意粉系我好中意既质地,硬得黎有口感,唔似普通茶餐厅意粉粗得黎好粉既感觉!/2️⃣ 招牌香软瑞可塔芝士梳乎厘班戟 $118(荣获 Sarah Japan Menu Award 2018 最高级的三星评价‼️)[满星]⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️‼️ 名不虚传🥰🥰!加入意大利进口瑞可塔芝士特制,口感松软绵密、入口即化,加上香浓芝士味,梳乎厘班戟粉丝必试❗️ 梳乎厘班戟采用来自日本的蛋、芝士、面粉和牛奶制作梳乎厘班戟,食得岀系马上煎制的,内里暖暖的和棉棉的质地,一定系即整先有咁好既效果!上碟时会配搭一小块牛油和以 100%北海道牛奶打发而成的忌廉,令口感更丰富😍😍/3️⃣特制南瓜鲜奶咖啡 $58「万圣节限定」🎃[满星]⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️‼️我一向唔系好饮得咖啡,浓得滞既话会心跳得好快,但依个偏重鲜奶,而咖
1️⃣京都风香辣茄汁意大利粉 $88
⭐️⭐️⭐️⭐️
师傅自家调制蕃茄酱和角煮汁,并加入
2️⃣ 招牌香软瑞可塔芝士梳乎厘班戟 $118
名不虚传🥰🥰!
3️⃣特制南瓜鲜奶咖啡 $58
「万圣节限定」🎃
[满星]⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️‼️
我一向唔系好饮得咖啡,浓得滞既话会心跳得好快,但依个偏重鲜奶,而咖啡味只占1/4,南瓜味其实就冇,只系有南瓜样系到🤣,原本都好怕真系好重南瓜味😂,几得意,值得一试!
4️⃣ 特制南瓜班戟 $148
「万圣节限定」🎃
[满星]⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️‼️
班戟就比较重南瓜味,上层仲有南瓜蓉系到,另外有合桃,甜甜地,意外地十分之夹😱仲有个杏仁酱可以淋上去,不过我就唔中意杏仁所以冇淋到,但唔淋都已经够好食!
5️⃣抹茶鲜奶 $44
[满星]⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️‼️
抹茶唔系涩个种,系比较清新既感觉,上层有层打到超级滑既cream,而味道偏向鲜奶,不错😍
环境:9/10
服务:10/10