2018-02-12
哈哈.. 身为火锅爱好者.. 今次2人成团去食大陆好多分店嘅火锅英雄.. 环境都坐得舒服不会太嘈吵.. 而且有细心嘅摆设.. 当然系讲有埋围裙怕整污糟喇.. 而且餐单食物种类有好多.. 花多眼乱.. 应该食几次都试唔晒.. 小食拼盘: 一坐低就会上左先.. 每款份量不多刚刚好.. 我自己对木耳,青瓜,芽菜都情有独钟.. 味道清清淡淡啱晒之后食辣野.. 可以中和一下.. 洛神花茶: 味道不太甜.. 洛神花香味重.. 减低火锅后嘅油腻感.. 而且又可以消滞.. 可惜唔系间间打边边店都有.. 的确令我喜出望外.. 重庆麻辣汤底: 我地点左个小辣.. 一开始食当然不觉得辣.. 但重庆火锅就有个特色.. 会有越食越辣嘅滋味.. 不用调味料都已经够入味.. 手切牛颈脊及蓎蒿片: 牛颈脊切得够薄.. 肥肉不多又够肉味.. 煮一阵就熟肉汁劲多又渗入麻辣汤嘅味道.. 蓎蒿片够新鲜无渣.. 不过要好好掌握煮个时间.. 太耐会一夹就散咩都食唔到.. 招牌四宝丸: 全部都新鲜手打.. 当然我最爱都系墨鱼丸同虾丸喇.. 够弹牙.. 但我自己本身不太喜欢鲮鱼球.. 食落去都有啲鱼骨渣.. 冻豆腐: 基本上完全索晒
小食拼盘
洛神花茶
麻辣汤底
手切牛颈脊及蓎蒿片
冻豆腐: 基本上完全索晒汤嘅精华.. 好入味..
招牌四宝丸
冻豆腐
打边边散叫来说价钱的确中等.. 以服务质素同食物质素来计我觉得都是合理.. 而且空间大坐得都舒服.. 大班人的确可以一试..