2017-07-05
1964 浏览
约左下午睇戏,梗系要先填饱个肚先可以enjoy套戏啦~虽然新世纪附近应该有好多好野食,不过因为懒得揾嘅关系,见到呢间午餐时段都有唔少人等位,深信应该唔会太伏嘅就等位试试对于越菜冇咩特别嘅研究,成日食黎食去都系生牛肉汤河、捞檬之类嘅野,都真系唔知拣咩好。见到有个出面未见过嘅手切上等牛柳河,仲要写住系限定供应咁巴闭,我地决定试下,睇下到底有几上等卖相平平,就系普通嘅一碗河粉,唔知食落去会唔会有咩唔同呢~果然!!!!系唔会嘅先饮一啖汤先。好在佢个汤唔会好咸。因为食面唔用埋D汤一齐送就差紧D野咁,而呢个汤口味都适中,而且饮完都冇觉得好口渴,所以应该都冇太多嘅味精。唔错唔错!佢嘅牛柳都算唔错嘅。佢同平时食开嘅生牛肉唔同,唔系一片片薄片个种口感,个人比较钟意呢种口感。而牛肉都算稔身,应该都算系唔太差嘅牛肉,但系就差左欠缺左D牛肉味。算唔算上等就唔知啦,不过个人就觉得佢都唔算好特别。另外叫多个扎肉鸡丝糯米饭。上枱后都几比个卖相所吸引,红红嘅腊肠片超吸引眼球个糯米饭都几特别。佢唔系普通嘅糯米饭,而系有D绿豆捞埋一齐,令到个饭有少少甜甜地,都几得意,就好似......绿豆粽咁而加左腊肠,又有D似腊味糯米
卖相平平,就系普通嘅一碗河粉,唔知食落去会唔会有咩唔同呢~
果然!!!!系唔会嘅
另外叫多个扎肉鸡丝糯米饭。
上枱后都几比个卖相所吸引,红红嘅腊肠片超吸引眼球
个糯米饭都几特别。佢唔系普通嘅糯米饭,而系有D绿豆捞埋一齐,令到个饭有少少甜甜地,都几得意,就好似......绿豆粽咁而加左腊肠,又有D似腊味糯米饭咁。完全系crossover 组合
不过个糯米饭略嫌干身,同埋食到后期开始会有少少腻口嘅感觉。后来朋友试下挑战挤D本身放左系枱上嘅青槟落去个饭度,即刻解决左呢2个问题,口感清新左好多。如果早D加就好啦~
呢度嘅野食嘅size唔算太细,2个人叫2样野都够饱。不过味道上就冇咩特别惊喜,毕竟呢个就系大集团餐厅嘅普遍特色-唔难食但都唔会特别好食。