2024-07-14
一行六人系一个大雨晚上,喺佐敦食咗一餐美味嘅尼泊尔西餐 。Plain Caesar Salad 😋😋😋😋Romaine lettuce 爽口 ,新鲜,👍🏻👍🏻看似简单,但唔系间间餐厅都可以有咁新鲜,连半片黄叶都冇嘅lettuce Hawaiian Plaza 😋😋朋友女儿嘅选择,topping 有大量芝士,饼底亦十分香脆,味道okay 。由于我自己唔太识欣赏pizza,所以唔敢乱下评语 🙏🏻Baby Back Rib 😋😋😋😋😋味道好👍🏻,烧得啱啱好,有烟熏味道,肉质嫩滑。 on side 嘅薯角炸得松脆香口。旁边嘅沙律有用橄榄油toss 过,并不是随便一堆杂菜放在碟边,有❤️Butter Chicken 😋😋😋Plain Naan 😋😋Butter chicken 份量少咗啲,咖喱味香口,但并不十分浓,小朋友也可以食。如果下次一定会试佢嘅咖喱鸡或者咖喱羊,好期望 。平日通常食 garlic naan 或者butter naan, 今次喺尼泊尔餐厅,所以特登试一下 plain naan, 相比前两者,呢个naan 感觉比较干, 有少少似Pizza底,下次应该都会叫 garlic naan
Plain Caesar Salad 😋😋😋😋
Romaine lettuce 爽口 ,新鲜,👍🏻👍🏻
Hawaiian Plaza 😋😋
由于我自己唔太识欣赏pizza,所以唔敢乱下评语 🙏🏻
Baby Back Rib 😋😋😋😋😋
味道好👍🏻,烧得啱啱好,有烟熏味道,肉质嫩滑。
on side 嘅薯角炸得松脆香口。
Butter Chicken 😋😋😋
Plain Naan 😋😋
如果下次一定会试佢嘅咖喱鸡或者咖喱羊,好期望 。
平日通常食 garlic naan 或者butter naan, 今次喺尼泊尔餐厅,所以特登试一下 plain naan, 相比前两者,呢个naan 感觉比较干, 有少少似Pizza底,下次应该都会叫 garlic naan 😅
Momo’s Dumpling 😋😋😋😋😋
样貌同味道同中国饺子非常相似,食到有姜味,但唔系姜辣味,而且又食唔到姜粒🧐
其实里面系咩馅料都唔太清楚,只可以肯定嘅系好食,非常好食,起码同枱六个人都非常赞成👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Chicken Tikka Kebab 😋😋😋😋😋
侍应小姐非常细心,帮我哋分开六件。
新鲜热辣,kebab 新鲜即整,里面有生菜,鸡肉粒,蕃茄粒。
6个人饮咗9 杯嘢
Mango Lassi 😋😋😋😋😋
Virgin Colada 😋😋😋😋
Vanilla milk shake 😋😋😋😋
总括:
六个人,佢俾咗张长枱我哋,所以坐得十分舒服。
环境虽然有点旧,但整体系干净嘅。
食物美味,侍应亲切有礼貌 👍🏻👍🏻
回头率 90%以上