2022-07-07
哗哗哗 疫情之后少咗好多出去食饭 今次机缘巧合之下竟然比我试到间 认真有镬气嘅大排档~ 真系要花啲时间写个食评介绍吓😋呢间大排档位于 📍东涌黄泥屋村2号地下佢虽然唔系开喺啲大街大行嘅位置 但系都绝对值得大家 当系一个小旅行咁尼探索下 佢哋嘅奶油虾 绝对一试难忘😍 我对奶油虾嘅印象 停留咗喺沙巴嘅某间海鲜餐厅 因为当时食过真系太好食嘅缘故我以为如果唔去沙巴一定唔会识到超越到佢嘅奶油虾 点知竟然俾我系香港遇到 我实在太感动啦😆! 唔讲咁多快啲睇图haha 佢哋嘅奶油虾系全只炸脆咗 连个壳都好香口 可以食得! 加上除咗个头佢全身都有虾膏🥹 配上小辣极重奶油香嘅奶油酱 食完第一啖我已经心花怒放🤣🥰 真系好满足呀!另外佢哋嘅小炒王都好值得推介 够镬气 香口十足之余 仲好足料 虾仁 虾干 带子 菇 样样齐 韭菜仲要好新鲜 咬落又脆又多汁😋另外值得一赞系 佢哋小菜ge性价比好高! 睇图都见到每碟菜份量都好大 然而价钱都系$78-$100左右 好岩朋友叙旧坐低倾偈尼食😆
呢间大排档位于
📍东涌黄泥屋村2号地下