2018-03-10 41 浏览
朋友之间约食饭就数旺角一带最就脚 但奈何系旺角个边食得太多已经唔知食咩🤦🏻‍♂️今次就再行远少少去左太子个边一间食虾既餐厅叫虾栈 🤤未入到去就睇到有个虾缸系出面 入面养住大头虾🦐🦐睇上去几新鲜 入到去之后由于我地人数唔多就随便叫左几个小菜虾煲同埋卤肉饭$58 🍚小菜有炸大肠$88,牛仔骨$98🐮,蛋黄虾煲$208蛋黄虾煲本人觉得几特别 因为出面既煮法不外是用水煮或者避风塘好少用蛋黄第一次试觉得两者几夹蛋黄味亦入到虾入面 重点店家重同虾挑埋肠岩晒我呢D懒人🤣炸大肠亦有大排档水准 外脆内软洗得彻底冇异味😆牛仔骨亦不过不失 牛肉几滑黑椒味亦都够 但点都谂唔到佢既卤肉饭十分出色 😍因为出面食一般卤肉/汁太少 食到最后变左食白饭 但呢个不但卤肉系半肥瘦几好咬 而且食到最后重有卤肉 系入面见到样几得意既菜式就系火焰雪山焗鲜鱼 🐟见入面鱼缸有几条活鱼应该系活鱼做 下次可以一试👍🏻

炸大肠亦有大排档水准 外脆内软洗得彻底冇异味😆
牛仔骨亦不过不失 牛肉几滑黑椒味亦都够