2017-03-30
好多谢我好老板的邀请,同佢一齐参加左下昼系呢间餐厅搅嘅护肤品牌crossover Green Tea Menu,之前已经好期待㗎,因为听闻好食又好靓 十二点几嚟到,我地最早到,得到品牌员工热烈嘅招待,坐下倾下,其他人客陆续到齐,终于开餐喇 🍽一上头盘,好靓呀 后面支Apple Green Tea好好饮,件green bean tarte 好食,件mushroom tarte 好好好食 👍冷面配韩式酱汁 + 海胆 + 鱼子酱好清爽,海胆好甜,鱼子酱咸咸香香,加埋味道好夹呀!𠮶冰碗令到食最后一啖面都涷冰冰北海道带子好鲜甜,配上绿茶牛油汁好味道,伴碟块叶系烘干嘅樱花树叶,脆脆地几得意立方体面包配腐乳牛油,好得,面包好香,估唔到腐乳牛油咁正 😍海鲜汤饭,好清嘅汤,海螯虾嫩滑,红蟹肉鲜甜,又系好味道呀!Kinmedai 用白味噌腌过,但又冇抢左鱼肉本身嘅鲜味,表面烧过加上一层焦香味煎黑毛猪好甘香嘅肉味,伴菜非常新鲜黑芝麻雪糕好香浓,绿茶泡沫同侧边个绿茶酱好味,同埋件绿茶朱古力都好食呀将petit four 整到成个日式禅味花园咁,好靓呀,唔舍得食呀 其实都系坚好食呀!总括而言,全部都好好食,用
Apple Green Tea Kombucha with Canapes
Chilled noodle
Hokkaido Scallop
Cube Bread with Fermented bean curd butter
Dashi Rice
Kinmedai
Iberico Pork Pluma
Tea Ceremony
Zen Garden
总括而言,全部都好好食,用料好新鲜,味道好好,摆盘好靓,好有惊喜呀!