两年前嚟呢度食diy汤饭,觉得天下无敌。最近再去过两次觉得佢哋已经无力改善缺点。唔见咗部送餐机械人,侍应要托住个好重嘅木盘送餐,人手不足、厨房猛咁襟金钟都冇侍应去捧餐出嚟,已经系手机落单但系今日原来无论系上菜、上饮品(饮品系去隔离舖攞过嚟嘅)、收银都系同一个店员招呼我哋!一向呢间舖头嘅餐具都系自助式,最近喺自助餐具嘅部分已经不再提供餐纸,今日自助热水壶里面系冇热水,只有冻水。例如呢间店食嘢热水好重要唔系用嚟饮系要用嚟洗餐具,佢黑色嘅糖食餐具经常会有啲白色嘢喺上面: 包括但不限于黑色嘅碗一黑色嘅筷子、黑色嘅中式匙羹,都需要自己用热水再洗一次先至放心使用。上次嚟呢一间舖遇上远处嘅一枱客人突然全部起立,并且有女仕尖叫,之后被店员安排坐去另外一张枱,不想去像甚么事情了。
2025-01-22