2019-07-15 127 浏览
今日去一间好特别既餐厅,依间餐厅系冇餐牌既,一黎完全唔洗谂食咩,而且因为你唔知系咩黎,系食个阵仲可以估下系咩黎头盘系一个荷兰番茄沙律 ,净系个卖相到已经好吸引,主要系用左4种唔同生熟程度既荷兰番茄,除左外观有唔同外仲有4种唔同既口感,简单配埋沙律汁,就已经食到好清新开胃既感觉另外仲会有个夏日冻汤,材料系用左当造既时蔬整成,感觉好清新,同样到系可以系主菜前醒下胃香煎带子配黑松露,带子两边煎到金黄色,上枱后会再面前即埸刨一D新鲜既黑松露片,带子好好食,但最特别依道菜,会有粒外相同带子好似既鸡脾菇,连味道到好食唔似鸡脾菇,所以依道菜真系好特别好有惊喜黑毛猪配芦笋蓉,黑毛猪肉嫩,每一旧肉汁好丰富,配埋芦笋蓉同d香菜中和腻感,仲有d冬菇摆埋一齐原来到好夹,好好食再最后仲有个甜品系合桃豆腐桂花配黑松露,中间好似仲有d乳酪,成杯个感觉系系好CREAMY同好清甜,间中会咬到一d合桃粒,个下会特别甜d,令到你好想继续揾到下粒。

香煎带子配黑松露,

黑毛猪配芦笋蓉,