2024-12-03
今日黎天后接朋友放工,佢就带咗我黎食佢嘅港岛饭堂,港岛食到呢个价钱仲要咁足料嘅日式小店真系好难得!今次同朋友叫咗牛肉猪骨汤鸟冬($58):牛肉系用烧用汁煎过,配埋猪骨汤中和返个咸味就啱啱好,乌冬质地弹牙,配菜仲有粟米同溏心蛋。牛肉寿喜锅($68)(转乌冬+$10):牛肉嘅份量好多,一上枱寿喜烧汁嘅香味扑鼻而黎,入面嘅配菜真系值得一赞,有冬菇、金菇、娃娃菜、豆腐、日式生蛋,另外仲有粉丝,食埋个乌冬真系饱到上心口,一个女仔绝对食唔晒,$70食到咁丰富嘅一人锅真系好满足,大推!所有跟餐特式饮品都只系加$10,唔系普通嘅柠茶柠水,我哋分别叫咗百香果绿茶同手打蜂蜜柠檬水,百香果味好香,柠檬水都唔会太甜,呢个价钱饮到两杯台式饮品咁!小食方面,今次叫咗唐扬鸡配手件他他汁($35),唐扬鸡即叫即炸,香酥可口,皮薄多汁,上菜嘅时候都仲热辣辣,配埋沙律酱更加出色。另外我哋仲叫咗和风杂菜沙律($35),沙律份量好大,酱汁酸酸甜甜,去腻一流!呢度环境干净舒服,装修都好新净,员工都好有礼貌,绝对会再黎!