2021-09-30
见到酒楼门口有晚市三宝推介,其中有两样都系心水,一于入去试试佢心水1号海皇冬瓜盅($108)我见都系每台必点之一,大大个冬瓜盅原只上,瑶柱鲜虾鸭肉菇香,料头充足,饮得出系无味精,消暑解渴冇得顶,两个人饮咗8碗都仲有剩!真系抵到你唔信!心水2号京色片皮鸭半只($88)片皮鸭份量唔少,皮好脆但唔肥,有d连住肉更有口感,夹住热辣辣嘅饼皮同配料一齐食,好满足。冰镇咕噜肉($168)呢款系店员推荐,餐牌上系无嘅,本身我无乜大期望,因为前面𠮶两样已经好抵食。一上台好震撼,摆盆颜色精美,打卡无得输!大大旧咕噜肉外层香脆,带点凉快感,里面够热够淋又入味,有d似冰火嘅感觉,真系十级推介!我一定会再返来食!酒香药膳糯米鸡($188)OMG😱 估唔到又系大大份,荷叶酒香扑鼻,鸡件滑溜而且多肉少骨,糯米吸收晒红枣党参味,感觉好滋补养生,难得酒楼都有咁正宗!真系心服口服!
心水1号
海皇冬瓜盅($108)
心水2号
京色片皮鸭半只($88)
冰镇咕噜肉($168)
酒香药膳糯米鸡($188)