餐厅: 天后站清湯腩
资讯:

睇个店名「天后站清汤腩」一直都以为系喺天后,即系铜锣湾站下一个站,点知原来系喺将军澳😂😂😂咁岩有朋友住The Lohas,好耐无,见过开嚟就揾佢食饭先,晚餐时间好多人,好彩仲有一张枱,唔系就要排队了🙈🌟清汤牛三宝幼面 $73🌟拼紫菜(+$8)三宝:牛腩、牛肚、牛筋牛腩牛味非常香浓且不韧😍牛肚好弹牙 好有嚼劲牛筋充满骨胶原 软腍易咬 🌟坑腩担担面 $63🌟坑腩同牛腩比较起来 个人觉得牛腩更浓牛味 坑腩口感就较嫩无渣 担担面汤底好浓郁花生味饮品(跟餐):热饮 $6 |冻饮 $8个人认为净系嚟系为咗牛腩一个𩠌嚟食都足够了,牛腩系必食👍🏻💯

🌟清汤牛三宝幼面 $73🌟
拼紫菜(+$8)

三宝:牛腩、牛肚、牛筋

牛腩牛味非常香浓且不韧😍
牛肚好弹牙 好有嚼劲