2021-11-20
返工成日经过,但系一直无机会试。今日放假终于可以试一试呢间系天后新开的水泥风咖啡店。💛我点了一杯Dirty☕️,鲜奶转成燕麦奶,及一份南瓜吐司Roasted Pumpkin🎃▫️Dirty☕️: 虽然咖啡我都唔太识评价,不过可能因为转左燕麦奶,更加饮得出咖啡的香同苦涩味。▪️Roasted Pumpkin🎃: 有惊喜,南瓜好香甜,配上松子和火箭菜增添口感,加埋feda cheese,cream cheese及honey令面包更容易入口,不过面包偏干同硬身,就未必个个都中意,但系都值得一试。👍🏻另外,值得一赞系员工都好有礼貌同细心留意客人需要。我食紧个沙律时,留意到提供的酱汁唔足够,主动提供额外酱汁,的确值得加分。加上环境舒适,系一个适合Me time或者同朋友闲聊的好地方。