2021-08-04 73 浏览
天后地铁站出口直上楼梯转左有间cafe,就同朋友入去试下,当时系下午4点几,所以唔洗等位。门口出面系打卡位,可以坐室外食。入面环境几好几大,唔会坐得好迫,装修好新同靓,以木系家私配合白色墙及少许灯饰衬托,感觉好舒服。食物方面我叫左Tom Yum Risotto ($88), 意大利饭好似有啲overcooked 太淋,个汁有淡淡冬荫汤味,唔会太辣,面头既茄子几好食,分量都足够。饮品我叫左 Cascara Tonic ($45), 是茶与咖啡的混合品,加上有气既tonic,饮落几特别,唔会好似普通咖啡咁浓,反而有阵天然既味道。整体来讲呢间cafe几好坐,饮品质素好,价钱都亲民。👍🏻👍🏻👍🏻

Cascara  Tonic
2021-07-25