2024-03-17
天后不嬲都多好嘢食🥰🥰今次就俾我哋揾到呢一间食日本菜嘅酒屋一杯喜‼️餐厅环境舒适,而且仲有个大萤幕💛喺度播住一啲日本旅行嘅影片🎌🎌边食边睇真系好似去咗日本一样🏯前菜我哋就叫咗份京都绢豆腐😋有砖嫩滑嘅冻豆腐再加上咸香脆脆❤️同埋少少葱香,相当开胃😊串烧方面我哋就拣咗香脆多汁嘅千叶县紫苏豚肉肠同埋芝士豚肉肠💜💜但要小心啲食,因为个馅真系好热🤤🤤唔好俾佢焫亲🔥🔥另外就叫咗份盐烧多春鱼🐟🐟多春鱼咸香十足😍外皮烧得非常之香脆😋刺身方面,我哋就食咗吞拿鱼三贯寿司盛,大拖罗🍣🍣中拖罗🥰赤身,赤身鲜甜,大拖罗同中拖罗💛💜都相当肥美,油脂丰富❤️❤️小食都叫咗几款,包括系鲜甜嘅关东煮😋😋我最欣赏呢就系个萝卜😍相当入味同埋清甜😍😍吉列蚝呢份小食份量相当丰富🦪🦪有四只咁多🔥🔥炸到非常香脆🤤🤤外脆内软😆加埋佢独有嘅酱汁😆相当野味😊😊而且餐厅亦都有提供沙律作为伴菜🥗🥗相当balance😆红酒煮牛舌相当入味😋😋卖相非常之presentatble🥰🥰 放咗一条青辣椒🌶️酱汁浓郁🤤🤤牛舌非常之鲜嫩🐮🐮主食我哋就叫咗份杂锦天妇罗乌冬🍜🍜乌冬相当弹牙😍汤底好清甜💜💛配上新鲜炸起嘅天妇罗🍤天妇罗唔会油腻🤤🤤而且够香脆😊😊款式亦都好多
刺身方面,我哋就食咗吞拿鱼三贯寿司盛,大拖罗🍣🍣