2022-07-16
🤩天后高质抵食粤菜 ✨有晚同屋企人食饭 妈咪话想食粤菜 就揾咗呢间位于天后嘅酒楼 上网见佢有啲晚市优惠都几抵🤩 酒楼环境好阔落 坐得好舒服 重点系 每道𩠌都 超❣︎ 大 ❣︎ 份 ❣︎ 价钱又唔贵 性价比极︎高︎ 𠮶晚我哋都食唔晒要打包返屋企 🤰🏻 ᠃ ⚘᠂ ⚘ ˚ ⚘ ᠂ ⚘ ᠃‧̥̥͙‧̥̥ ̥ ̮ ̥ ᴡʜᴀᴛ ᴡᴇ ᴏʀᴅᴇʀᴇᴅ ⊹ ‧̫‧⊱✧ 京式片皮鸭 ($98/半只)晚市三宝之一 上网见好多人推介食呢个😌佢写话系二人份 其实三至四个都够食😳 鸭嘅份量好多 肉质都够嫰 皮鸭𠮶块皮一送上枱热辣辣 呢个价钱好推介✔️✧ 冰镇南非鲍鱼 ($58/只)另一样必试嘅就系呢一个冰镇鲍鱼 好少酒楼有呢样 佢哋好好将只鲍鱼一开四 易啲食 鲍鱼上边有豉油同埋Wasabi 几好食😋✧ 波尔多红酒烩牛尾 配多士 ($128)呢个烩牛尾超级淋🥰 有啲入口即溶嘅感觉 另外仲有一碟多士 可以同个红酒汁食 ✧ 苏格兰蛏子皇($38/只)我哋全家都我钟意食海鲜 就叫咗蛏子皇食 每只蛏子都好大只 烹调时间掌握得啱啱好 蛏子肉爽 配埋蒜蓉蒸粉丝一齐食 超级惹味🤩 ✧ 蜜汁叉烧皇 ($128/例)真系冇谂过一例咁大碟😳 蜜汁味几出 好食
᠃ ⚘᠂ ⚘ ˚ ⚘ ᠂ ⚘ ᠃
✧ 京式片皮鸭 ($98/半只)
✧ 冰镇南非鲍鱼 ($58/只)
✧ 波尔多红酒烩牛尾 配多士 ($128)
✧ 苏格兰蛏子皇($38/只)
✧ 蜜汁叉烧皇 ($128/例)
真系冇谂过一例咁大碟😳 蜜汁味几出 好食
✧ 虾酱炒通菜 ($78)
佢哋个通菜都系超级大份 虾酱味好香 送饭一流 🍚
总括嚟讲 间酒楼每一个𩠌都好高质 份量超足 性价比好高🥳