2022-10-15
依间位于天后同炮台山之间嘅cafe,平日绝对唔会路过,网上见到餐厅嘅食物评价几好同环境系日式木系cafe感觉,非常打卡,去到觉得自己好似去咗日本渡假咁呀😌🇯🇵,加埋食物质素,佢绝对系天后的Hidden Gem呀💎!⠀𝐈𝐧 𝐦𝐲 𝐭𝐮𝐦𝐦𝐲😋⠀1. 花椒拉面($108) ❤️以麻感为主的花椒拉面🍜,清清哋又带点小麻,仲有豚五花叉烧、豚面肉、溏心蛋、紫菜、芽菜同大葱等配料,适合唔想食咁浓味嘅你!2. 日式卡邦尼意太面($138) ❤️Carbonara就食得多,但真系冇试过用意太面做底呢,面质弹牙,配上自家照烧汁食落毫无违和感🍝!加埋切粒烧豚角五花同西班牙香肠,咸咸地中和返照烧汁嘅甜味👍🏻👍🏻3. 柑橘胡椒日式炸鸡($68) 日式炸鸡加上柑橘胡椒粉同青柠汁,炸得香脆,鸡肉唔会鞋而且味道非常清新!4. Passion Fruit Fruit Tea & Espresso Grapefruit Soda ($58 & $42) ❤️热情果冻茶甜度适中,而Espresso加上西柚同梳打份外清新,两样都非常啱我口味😌!.⠀📍 t2P (The Second Phase)天后
⠀
𝐈𝐧 𝐦𝐲 𝐭𝐮𝐦𝐦𝐲😋⠀
1. 花椒拉面($108) ❤️
2. 日式卡邦尼意太面($138) ❤️
3. 柑橘胡椒日式炸鸡($68)
4. Passion Fruit Fruit Tea & Espresso Grapefruit Soda ($58 & $42) ❤️ 热情果冻茶甜度适中,而Espresso加上西柚同梳打份外清新,两样都非常啱我口味😌!
.⠀
📍 t2P (The Second Phase)
天后兴发街100号