2024-02-08 29 浏览
今日同老公去奥海城食晚饭 金子半之助系香港有几间分店 主打天妇罗天丼一坐低就有杯热茶饮 佢唔系普通嘅玄米茶或者绿茶 而系有一粒粒黑豆嘅黑豆茶 解腻一流我哋叫咗两款天丼1. 迷你天丼配冷稻庭乌冬 啱晒胃口细但又想试晒唔同野食嘅人 天丼有菇菌/海老/南瓜/海苔/荚豌豆/温泉蛋天妇罗 稻庭乌冬冷面食落好清新 而且可以中和天妇罗嘅油腻感2. 江户前天丼 有原条穴子/海老/小柱鱿鱼天妇罗饼/温泉蛋/海苔/荚豌豆 我哋仲加咗$38升级车海老两只 只虾大只啲 口感都爽啲正啲 另外原条穴子超大条卖相一流 小柱鱿鱼天妇罗饼鲜甜爽口弹牙有惊喜餐厅仲有个牌仔教你点样食个丼饭先最滋味 佢哋建议喺食完一半之后 将温泉蛋笃破 将温泉蛋嘅蛋液 包裹每一粒米饭 呢度嘅米饭用上珍珠米 所以粒粒分明 另外呢度嘅天妇罗炸浆都几脆 唔会好粉好糊 所以都几香口

我哋叫咗两款天丼