2020-12-14 64 浏览
天寒地冻,最好就梗系食辣野暖下个肚啦,今次就嚟到宝勒巷新开张嘅麻辣三五三试吓佢啲手势先第一次见到川菜嘅餐厅系有吧枱,而且餐厅用咗好多落地玻璃外面嘅阳光可以直接射入餐厅里面,景观开扬呢个就系其中一个午市套餐,我哋拣咗平煸四季豆配左个担担稻庭乌冬,呢个组合都几新鲜,喺出边都比较少见,用咗担担面嘅汤底,有啲花生酱同肉燥嘅味道,食落去唔会太辣,加上滑溜溜嘅稻庭乌冬,原来两者系可以咁夹,再配埋杯王老吉下一下火,都只系$58,非常抵食到咗我至爱嘅暖胃食物,水煮牛肉,一嚟到都几震撼,成碟都系红朝八角入面其实都有唔少配料,有青瓜、鸭血、芽菜、笋同埋烟烟韧韧嘅薯粉,大家一齐开心share食真系唔错,一锅嘅价钱有齐咁多配菜,非常抵食,今次就叫咗中辣,下次可以挑战大辣羊肉够晒镬气,一入口就有阵羊独有嘅味道,但系可以接受,因为羊肉吸收左大量葱嘅味道,钟意食葱嘅朋友一定要试吓食完啲咁浓味嘅小菜,梗系要配返啲清淡啲嘅组合,我哋再叫咗个斋黎试吓,清清肠胃,呢set午餐都系$58姐
干煸四季豆
水煮鲜牛肉