2015-12-11
天气凉凉地,第一时间谂住打边边,朋友介绍左间食店,甘就黎食下啦。叫左个鸡煲小辣半只,配料有洋葱,姜,食落小小麻辣香味,鸡件细细容易食。我同朋友你一件我一件就已经食囇。之后就加汤底十下十下先。等汤底其间,我们叫左小小小食,有木耳同豆腐。木耳食落酸醉甜甜几开胃,食食下觉得有小小供鼻,原来有加芥末,几特别。豆腐脆卜卜,热辣辣,份量几多,唔错。叫左个细嘅牛颈脊,睇落肥瘦平均,都几雪花,食落肉质好滑,唔错。牛肉味香浓,食得过。依个蚌食落几鲜甜,唔错。叫左个白膳片,一碟四片,我们立刻食下。食落食材几新鲜,好爽口,几滑。美中不足系有小小骨,食落唔够爽快依个响玲一上枱就睇落个面仲有d油,好明显系即叫即正,响玲我就钟意系甘易拖两次汤就足够,因为甘食落就仲有小小脆皮同淋身,食到好香浓新鲜嘅腐竹味,好食再叫左四款唔同嘅丸,食落唔错。再叫左几款唔同嘅菜,有秀珍菇,西洋菜,油墨菜,瓜同皇帝菜。西洋菜我就钟意食好淋,所以就一早放落汤底留到尾够淋才食。皇帝菜食落好鲜甜爽口,几好食。基本上蔬菜都几新鲜爽甜,食左鸡同牛,真系要食返d菜平衡下再叫左个虾滑,食落几滑,几胶唔错。
等汤底其间,我们叫左小小小食,有木耳同豆腐。 木耳食落酸醉甜甜几开胃,食食下觉得有小小供鼻,原来有加芥末,几特别。
豆腐脆卜卜,热辣辣,份量几多,唔错。 叫左个细嘅牛颈脊,睇落肥瘦平均,都几雪花,食落肉质好滑,唔错。牛肉味香浓,食得过。 依个蚌食落几鲜甜,唔错。 叫左个白膳片,一碟四片,我们立刻食下。食落食材几新鲜,好爽口,几滑。美中不足系有小小骨,食落唔够爽快 依个响玲一上枱就睇落个面仲有d油,好明显系即叫即正,响玲我就钟意系甘易拖两次汤就足够,因为甘食落就仲有小小脆皮同淋身,食到好香浓新鲜嘅腐竹味,好食 再叫左四款唔同嘅丸,食落唔错。 再叫左几款唔同嘅菜,有秀珍菇,西洋菜,油墨菜,瓜同皇帝菜。西洋菜我就钟意食好淋,所以就一早放落汤底留到尾够淋才食。皇帝菜食落好鲜甜爽口,几好食。基本上蔬菜都几新鲜爽甜,食左鸡同牛,真系要食返d菜平衡下 再叫左个虾滑,食落几滑,几胶唔错。