2021-10-23
天气一冻个脑即刻谂返起啲煲仔饭🍲🥶🤤如果住喺红磡或者经过呢头附近食嘢嘅朋友,一定会见到黄埔街大部分都比发展商收购重建,周围都系铁架,唯独是有一间舖头仍然开晒灯做紧生意,就系呢一间经营超过30年嘅烧腊茶餐厅💁🏻♀️因为业权问题,茶餐厅门口贴住「自置物业还有多年为街坊服务」,老板有咁多业权,收购发展赚到嘅钱一定比茶餐厅多好多,或者中间好多细节我只系一个路人唔清楚啦,不过都几欣赏呢个老板🥸好啦都系讲返野食,其实话说我系俾佢门口既火炉瓦煲吸引咗过嚟,行到埋去仲系见到用传统方法整煲仔饭,真系买少见少😋👅北菇滑鸡煲仔饭 煲仔饭上到嚟照旧要热辣辣劲惊咁开盖🌝淋个老抽极速冚返盖,等一阵再开返就食得!😛超级香,撩到落底劲多饭焦🤩饭粒干身粒粒分明👏🏻滑鸡数量多,仲要又嫩仲有啲鸡油出🤤菇都系大大旧有汁💦整体黎讲呢个价钱仲想点💯👅腊肠润肠煲仔饭 钟意孖肠既朋友可以试下,孖肠味渗哂入饭🤤咬条腊肠仲咇到啲油,咁邪恶架咩🤤两条肠料足,肠皮唔un,口感亦唔错👏🏻吖,呢间啲烧腊下次可以试下,见好多街坊排队买🥸
👅北菇滑鸡煲仔饭
👅腊肠润肠煲仔饭
吖,呢间啲烧腊下次可以试下,见好多街坊排队买🥸