2017-02-11 2279 浏览
天寒地冻点又少得打边炉,呢晚收工约左朋友一齐食饭,大家一致决定打边炉,而观塘又比较方便,就求其揾左呢间酒楼打边炉,我地大概7点半上到去,已经有一班人系度等紧,最后等左半个钟左右终于入得去任食火锅有几个价钱收费,都好清楚写系餐牌度,但觉得任饮汽水都要加$25就好唔抵,但打边炉点可以唔饮野,最后都系加埋任饮沙爹锅,望落有少少似麻辣锅,但入面冇咩料应该系每一台都会按人头数送一份刺身拼盘刺身都算几新鲜雪花肥牛 肉质一般般而且冇牛味羊肉片,呢个好有羊味呢度有样野觉得几好,有时人少少食唔到咁多野,但又想每样试d,佢张order纸写明,1就代表系两件,咁就避免太多食唔晒啦打边炉除左食物要够新鲜之外,个炉都好重要架,呢度个炉好快就滚,唔使等到颈都长都未有得食。食物就过得去啦,不过不失咁
沙爹锅,望落有少少似麻辣锅,但入面冇咩料
应该系每一台都会按人头数送一份刺身拼盘
刺身都算几新鲜
雪花肥牛 肉质一般般而且冇牛味
羊肉片,呢个好有羊味