天气寒冷最岩食火锅暖下,今日去左旺角一间台式美颜火锅店"尚膳",地铁站行只要5分钟,好方便。餐厅装潢用古式木系作为主色,播埋台湾歌,有置身台湾火锅店既感觉。*尚膳养颜美人锅拼小辣麻辣锅 $188*真心足料既双汤底,先讲美人锅,真系足半只乌鸡,肉质仲好鲜嫩。而且汤底好多龙眼肉,桃胶等药材,服务员好细心咁帮我地控火同提我地饮左汤先,个汤好入味,饮完觉得养颜左🥰。至于麻辣锅,入口小麻带辣,而且仲有蜂巢豆腐等材料,豆腐吸收晒汤底既精华,入口爆汁😍*黑松露虾丸 $48*比较少见有黑松露口味既虾丸,入口有惊喜,好爽同弹牙。*梅菜猪肉丸 $40*一样好爽口,猪肉唔肥有咬口。*水晶冰菜 $58*除左系台湾食过,香港真系少见。菜好新鲜而且口感好独特,入口先爽后溶,建议唔洗煮太耐。*翠丝水莲 $68*好高纤维且有营养,有种独特既清香。*红薯粉 $38*打边炉始终要有粉面落肚,红薯粉甜甜地,口感烟韧,吸晒汤既精华。😋*凤城水饺 (半份) $42*包到大大只涨卜卜好足料😍

*尚膳养颜美人锅拼小辣麻辣锅 $188*

*黑松露虾丸 $48*
比较少见有黑松露口味既虾丸,入口有惊喜,好爽同弹牙。

*梅菜猪肉丸 $40*
一样好爽口,猪肉唔肥有咬口。

*水晶冰菜 $58*

*翠丝水莲 $68*
好高纤维且有营养,有种独特既清香。

*红薯粉 $38*
*凤城水饺 (半份) $42*