2023-12-06
今日去屏山文物径,难得到天水围,一定去试埋邓达志起名字的华嫂,顺便比较一下上个星期系尖沙咀粉店边间好。天水围站行去大概10分钟,用GPS会方便D 。去到8点半左右,都坐了差不多9成人,咁偏僻的地方又咁早,有咁多客真系吾简单。服务都OK啊!虽然无笑口迎人,但要水要牙签要碗仔都好乐意。比较尖沙咀店- 哩间有郊游的感觉,食得比较放松,大部分本地客。- 哩间有室外部分,- 哩间价钱便宜D ,- 猪扒就尖沙咀好味D 新鲜D - 菠萝饱就哩间好味D 。猪扒米($28)(3分)- 猪扒可能比尖沙咀更大,虽然墙上面有写现做要耐心等候,但一分钟就有,但吾够热,味道受影响好大,应该系整定,有D失望,但$28真系超值。- 米粉同汤都好好味啊。咸牛肉蛋菠萝包($29)4分- 菠萝包吾同外面面包铺,个皮系松吾系脆,个芯饱系好特别。高分原因- 牛肉同蛋都比尖沙咀差-牛肉比较”鞋”口,- 鸡蛋太熟又无蛋味。冰花奶茶($29)4分- 吾系5分吾系吾好饮,系太大杯太贵。- 其他茶餐厅系一粒粒冰,哩度系好碎好薄的冰花,特别.- 茶好香,饮完无脷”鞋”同心跳。
天水围站行去大概10分钟,用GPS会方便D 。
服务都OK啊!虽然无笑口迎人,但要水要牙签要碗仔都好乐意。
比较尖沙咀店
- 哩间有郊游的感觉,食得比较放松,大部分本地客。
- 哩间有室外部分,
- 哩间价钱便宜D ,
- 猪扒就尖沙咀好味D 新鲜D
- 菠萝饱就哩间好味D 。
猪扒米($28)(3分)
- 米粉同汤都好好味啊。
咸牛肉蛋菠萝包($29)4分
- 牛肉同蛋都比尖沙咀差
-牛肉比较”鞋”口,
- 鸡蛋太熟又无蛋味。
冰花奶茶($29)4分
- 吾系5分吾系吾好饮,系太大杯太贵。
- 其他茶餐厅系一粒粒冰,哩度系好碎好薄的冰花,特别.
- 茶好香,饮完无脷”鞋”同心跳。