2020-07-19 562 浏览
难得今日要入天水围揾个friend,两个人就睇下边到有日本野食啦,咁睇睇下就黎试下依间千叶鸟。虽然疫情影响,但系都好多人帮衬。入面都几大,枱同枱之间都好多距离。装修都好有日本feel,啲墙都痴左好多日本食店既poster,几detail,几好feel。要赞既系一坐低就有职员比左两个口罩纸袋比我地,几窝心。🤩午市有唔少套餐,咁两个人就叫左一个大大粒杂锦鱼生饭跟个紫心薯饼,一个豚骨鱼介汤底既九州叉烧拉面跟个鸭蛋糖心蛋,另外加多个吉列日本广岛生蚝。先讲个大大粒杂锦鱼生饭先,啲料系真系好丰富🤤,又三文又吞拿又虾又带子又希灵鱼...真系好多,好似啲刺身唔洗钱咁🤩!仲要食落去系新鲜既,唔系放左好耐有雪味个啲。下面个寿司饭又系好好食!之后就系个豚骨鱼介汤底既九州叉烧拉面,个汤底好浓,拉面又系吸哂汤底,所以好好食!叉烧又唔太肥,半肥瘦岩岩好!加上吸左啲汤既精神,真系好好食!加上佢有粟米有荀,好多配料,一啲都唔hea🤩!糖心蛋真系流哂心,仲要好入味🤤🤤吉列紫薯饼又系好正,出面够哂脆,入面够哂甜😆。吉列蚝开头仲惊紧佢个吉列皮会好厚,好彩都唔系,食落都几正,唔会炸到无哂蚝味。走个阵见到佢地有啲外卖套餐,都几

要赞既系一坐低就有职员比左两个口罩纸袋比我地,几窝心。🤩
大大粒杂锦鱼生饭
豚骨鱼介汤底九州叉烧拉面
糖心蛋真系流哂心,仲要好入味🤤🤤
鸭蛋糖心蛋
吉列紫薯饼又系好正,出面够哂脆,入面够哂甜😆。
吉列紫薯饼
吉列日本广岛生蚝
走个阵见到佢地有啲外卖套餐,都几底食,疫情下大家都唔敢出去食,下次我都会试下叫外卖。讲紧个三文鱼三宝饭都只系$65,仲可以送$5现金卷下次再食。
最后比钱两个人$202,依个质素系真系算抵,性价比高,一定会再番黎。
2020-07-18
大大粒杂锦鱼生饭