2023-07-19
#港女觅食到天水围天水围美食都好多架,不过甜品相无乜选择😂想食甜品嘅话呢可以去位于天耀嘅呢一间甜品店。今次系同一班朋友去食,所以可以叫得多款啲,每样都试下🤤✨竹炭黑芝麻麻糬窝夫配雪糕 $63窝夫食落松软,内有烟韧嘅麻糬。不过黑芝麻味就唔系好食得到,因为佢系将黑芝麻粉洒在窝夫表面,纯粹贪过瘾试下新产品🤭✨榛子朱古力石板街窝夫配雪糕$60窝夫食落松软,而且Topping配料都多,有爆谷棉花糖仲有啲杏仁脆片系上面。✨芒果鲜忌廉窝夫配榴梿雪糕 $68另外+$2配榴梿雪糕,不过芒果配榴梿呢个组合一啲都唔夹🤣🤣🤣下次都系拣返正常味道雪糕。✨朱古力心太软配雪糕 $48朱古力心太软一向都好食嘅,焗到表面小小脆入面做到流心效果。✨和风飘雪 $55底层系牛奶雪花冰配以甜炼奶,配料有麻糬红豆马利饼饼碎及云呢拿雪糕。佢嘅雪花冰食落系软绵绵架😍入口即溶嘅感觉。✨总结人均消费💸:$60/1人味道:🌕🌕🌕🌗🌑份量:🌕🌕🌕🌕🌑服务:🌕🌕🌕🌗🌑质素:🌕🌕🌕🌕🌑🍴 叹甜品 (天水围)📍天水围天湖路2号天耀广场LG1楼LG14号舖叹甜品除咗天水围分店之外,佢地仲有间店系屯门红桥架☺️屯门虹桥店以猫猫🐱为主,入到店铺会见到好多
今次系同一班朋友去食,所以可以叫得多款啲,每样都试下🤤
✨竹炭黑芝麻麻糬窝夫配雪糕 $63
✨榛子朱古力石板街窝夫配雪糕$60
✨芒果鲜忌廉窝夫配榴梿雪糕 $68
下次都系拣返正常味道雪糕。
✨朱古力心太软配雪糕 $48
朱古力心太软一向都好食嘅,焗到表面小小脆入面做到流心效果。
✨和风飘雪 $55
✨总结
人均消费💸:$60/1人
味道:🌕🌕🌕🌗🌑
份量:🌕🌕🌕🌕🌑
服务:🌕🌕🌕🌗🌑
质素:🌕🌕🌕🌕🌑
🍴 叹甜品 (天水围)
📍天水围天湖路2号天耀广场LG1楼LG14号舖
叹甜品除咗天水围分店之外,佢地仲有间店系屯门红桥架☺️屯门虹桥店以猫猫🐱为主,入到店铺会见到好多猫元素嘅饰品架😊
::::::::୨୧::::::::୨୧::::::::୨୧:::::::::୨୧:::::::::
#hkfoodie#eat#gathering
#food #foodphotography #foodblogger #foodstagram #instafood #hkfood #foodpics #photooftheday #foodie #foodlover #foodlife
#foodholiceatdiary #天水围甜品