2023-02-08 139 浏览
收工返去揾食,都系去返颂富睇因为多野食D🤣原来3楼新开左间食川菜既!咁啱本人最近迷上左食川菜🤩所以就毫不犹豫咁就入左去~当晚8点左右就到左餐厅,唔洗等位,入面都唔系好满座,店员就安排左俾我地坐角落位话静静地🤣👍🏻我同朋友睇餐牌既时候就谂住食酸菜鱼+口水鸡+手撕包菜,睇睇下点知就见到有个2人套餐系有齐晒呢3个🤣仲有2个小馒头+2碗白饭!所以就即刻叫左个2人套餐($298),比起散叫平好多!饮品就叫左豆浆同埋冻柠乐。-招牌酸菜鱼✨叫左唔系好耐啲野食都好快就上菜,个汤酸酸辣辣劲开胃,又唔会太酸/太辣,味道十分适中,而酸菜鱼既份量都好足料又多,入面会有生鱼片啦芽菜啦莴笋啦宽粉啦等等,食极都仲有🥰🥰👍🏻-川辣口水鸡✨呢个又系一个十分之开胃既菜式,川辣味配上香嫩既鸡件,简直系令人垂涎三尺🤤🤤呢到D鸡都好爽口唔会好鞋,又啖啖肉多汁唔会全部都系得骨,同埋都唔会好油腻👍🏻上面个酱汁都有好大阵麻香味,十分出色!-手撕包菜✨都系一道好开胃既菜🤣🤣有麻辣既鲜香味之余,啲菜仲好爽脆!唔会好淋亦都唔会觉得唔新鲜👍🏻差啲好味到食到停唔到口🤤最后仲有两个炸小馒头,外酥内软又香脆可口,配埋炼奶真系冇得输!👍🏻👍🏻个2人

酸菜鱼
-招牌酸菜鱼✨
川辣口水鸡
-川辣口水鸡✨
手撕包菜
-手撕包菜✨
炸小馒头2个

个2人餐一开始睇落去都好多份量都惊会食唔晒,点知道道𩠌都咁开胃,结果我地都不知不觉食得晒🥰十分满足!店员服务又好好又坐得好舒服,下次会想再去试埋其他菜式例如水煮鱼同干锅类🤤👍🏻
2023-02-06
酸菜鱼