2018-01-27 678 浏览
圣诞日下昼突然有人话想出街食晚饭,要求系唔好太贵。。。谂紧:哗咩日子仲要无book枱,仲要食西餐但要唔贵,难度都几高噃,好彩最后都揾到呢间西餐厅! 下昼二点几打去,问晚餐价钱,圣诞日一个2人餐竟然唔驶$400有一个2人餐,咁就紧系即刻book,我地订六位,职员好好咁话因为得张六人枱,如果七点前到都可以,我地本身都无节目所以都无问题。夜晚去到,点左3个圣诞二人餐,每个餐有沙律或汤2客、小食一款、大虾意粉或意大利饭一款、烧鸡或德国猪手一款及甜品和餐饮。其实真系好抵食!讲下食物质素,食物质素系几好架,大虾意粉几好食,味道啱啱好,薯条有几款酱比你㨂,包括茄汁、蜜糖芥末同黑松露酱。烧鸡系原只上,啲肉好嫩,伴个酱系蜜糖沟黑醋,好惹味! 最后仲有甜品,本来想㨂cheese cake,但佢已经卖晒,得番朱古力云石蛋糕,个云石蛋糕都几好味噃,唔会太甜。野饮方面我加左钱要花茶,花茶系一壶上有蜡烛保持住温度,如果平日tea time黎食野饮呢个花茶,感觉都几写意!虽然间餐厅唔大,座位唔算宽阔,不过食物质素好得黎价钱又亲民,呢啲小本经营嘅小店真心会再黎支持! p.s. 其实间餐厅圣诞当日唔系只做圣诞餐,散叫m

p.s. 其实间餐厅圣诞当日唔系只做圣诞餐,散叫menu上嘅食物都可以,但我地懒得谂再加上觉得叫餐都好多野食所以无散叫,只系另外叫左薯皮同蒜容包。 另外因为当日食唔晒嘅关系,我地打包左个大菇意大利饭,第二日叮番热黎食都仲好好味,个饭唔会太硬,味道又好,呢间餐厅真系要encore!

2017-12-25