2022-08-07 430 浏览
新北江可以话系天水围人揾食嘅热点,小舖林立下总有一间啱你口味,今日想食日本嘢就来到了樱花树下。自从搬左新舖后都未黎过,新舖阔落好多坐得更舒服,亦多左好多嘢食,餐厅播放住MIRROR嘅歌,令心情更好。我地两个人叫左一个锅、一个小食同一个沙律。角切杂锦鱼生沙律 :鱼生有三文鱼、油甘鱼、希灵鱼及蟹籽,每样都好新鲜,配上青瓜丝及椰菜丝,再捞埋日式芝麻酱,天时暑热食感觉份外清新。蟹肉忌廉薯饼 :薯饼可以逐件叫,即叫即炸上台时热辣辣,食落口感外脆内软,蟹肉忌廉馅料好creamy。寿喜牛肉锅 :有四款汤底可以选择,我地拣左猪骨汤,除左牛肉外,仲有椰菜、豆腐、金菇等等,非常丰富,用炉慢火座住,可以慢慢倾住偈食,野菜吸收晒猪骨汤,好味道。

角切杂锦鱼生沙律 :

蟹肉忌廉薯饼 :