2024-04-16
🌟至尊惹味鸡煲(星期1-4 :$178/2小时,星期五六日、假期及前夕 $188/2小时)朋友唔食得辣嘅关系,叫咗BB辣,煲一上台就可以食,🐤鸡肉同个调味唔错,同埋炒得几香口,食到锅底附近嘅鸡系有后劲嘅辣香,几过瘾!边炉料任食就正常,谁不知鸡都可以任食😱 (留意返📌系呢款同花甲鸡煲先可以加)食完鸡加汤打边炉,第一时间紧系指定动作,响铃!油炸鬼都唔错,浸一秒即食,外皮都仲脆!配料点少得🥩肉类,今次叫咗肩岬肥牛片同🐮鲜牛肉,质素都唔错,肥牛因为系肩岬位感觉冇咁肥,好食过普通肥牛。海鲜叫咗鹅肠同🦑鱿鱼,两者都好爽口,另外仲叫咗🦐鲜虾云吞,味道ok同入面真系有虾㗎👍 Oppa鱼板都ok,少见火锅店有得食🤣蔬菜就叫咗生菜、窝笋、海带。话说食食下见好多台都叫炸馒头,虽然都饱饱地但都照叫,馒头外皮够脆,点炼奶食真系正😋🧃饮品方面佢有汽水、豆浆、柠茶、咖啡。、奶茶、罗汉果杞子菊花茶。今次除咗饮🥤汽水,仲叫咗杯🌼罗汉果杞子菊花茶,菊花味重,饮落清甜,饮得出全是罗汉果嘅甜味,冇另外加糖呢点几好☺️
🧃饮品方面佢有汽水、豆浆、柠茶、咖啡。