2023-05-06
2023年4月20日 星期四今个月已经系BB 出世第16个月,但一直都未俾佢食过蛋糕,一黎怕有人造色素,二黎怕蛋糕会太甜,不过之后系网上面见到呢一间店舖主打天然食用色素蛋糕,评价又唔错,所以就决定订一个蛋糕返屋企同BB一齐庆祝当日上去拎蛋糕嘅时候,位置唔算太难揾,搭电梯一出行一阵就见到,店舖门口虽然有铁闸锁住,不过都见到店舖嘅名牌我要既蛋糕口味系焦糖脆脆伯爵茶,见到蛋糕既时候即刻心心眼,因为整得好精致,店员仲已经好细心帮我包装好,确保唔会撞到蛋糕所以返到屋企个蛋糕仍然完整无缺,仲另外用袋装住焦糖脆脆,可以自己决定落几多都得,而且仲有生日牌同蜡烛添店舖仲有一张提示卡夹咗系蛋糕盒到,提醒要2日内就要食,因为完全冇落任何防腐剂蛋糕一切开就已经见到一层层好分明,每一层蛋糕都有忌廉铺上,但系食落去忌廉唔算太甜,反而有好浓郁嘅伯爵茶香味,又唔会好苦,味道平衡得啱啱好,俾咗少少忌廉BB食,佢都食得好开心,而且上面仲有蓝莓同焦糖脆脆,同蛋糕都几配合,味道更加丰富下一次有机会一定要尝试其他蛋糕!!
下一次有机会一定要尝试其他蛋糕!!