2024-08-08
👍🏼抵食指数:⭐️⭐️⭐️⭐️😋好食程度:⭐️⭐️⭐️⭐️赤柱通常酒吧居多,竟然有一间欧陆风格嘅cafe ,可以食到大大旧嘅 #Croissant 、精致西式甜品,再加非常梦幻的粉红色墙身,啱晒一众好姊姐一齐 high tea 打个靓卡~ 今次叫咗一个Signature Croissant chocolate gianduja 同埋 #松露卡邦尼意粉 ,加两杯 coffee。大家如果想知牛角包有咩味道拣,最好行去佢个玻璃柜睇下先,再同侍应落单。朱古力流心牛角包真系好大个,份量十足,用刀切落去外皮系外脆内软,浓浓嘅朱古力馅料慢慢流出嚟,好似心太软嘅感觉,切一旧仔牛角包加点一点朱古力酱,口感同味道系天花板级数,最重要系朱古力酱一啲都唔甜!松露卡邦尼意粉亦值得推介,浓厚嘅芝士粉,搭上醇厚嘅白松露酱,再配上一片片黑松露,味道非常完美,而意粉嘅口感亦有惊喜,面身好弹牙,又唔系好硬,好难得系cafe 食到咁出色嘅意粉!温提:假日会比较多人排队,大家早少少入去会好啲
😋好食程度:⭐️⭐️⭐️⭐️
温提:假日会比较多人排队,大家早少少入去会好啲