2019-09-02 334 浏览
今日同仔女又要头痛午餐去边食🤔,阿女去openrice search 倒呢间新开泰菜,于是就去试下。差唔多1:45到左,食客唔算多,一到即有位,全部都系卡座,都算坐得几舒服。呢度嘅汤粉,夹杂好多炸蒜、芫荽、香葱、芽菜等等嘅香菜做配料,另本身好清嘅汤底味道提升😋先讲生牛肉汤粉,牛肉份量好多,切得好薄身,食落有牛鲜味猪颈肉汤河,猪颈肉烤得好香口,有小小㶶边好正👍🏻炸虾饼汤河,虾饼份量好多,够厚身,又弹牙,三十几蚊一个餐有成4大件,超抵食👍🏻不过今曰我地三个都系想试汤河,可惜侍应话今日河粉卖晒,要用金边粉取替😐金边粉唔够河粉咁滑身,有小小鞋口,呢度扣左分。整体黎讲,一百松蚊三个餐,份量又多,好ok啦,下次一定会黎试埋晚市😆。

先讲生牛肉汤粉,牛肉份量好多,切得好薄身,食落有牛鲜味

猪颈肉汤河,猪颈肉烤得好香口,有小小㶶边好正👍🏻