作为鲗鱼涌嘅上班族,想揾一间餐厅可以同同事一齐chill住吹下水👭🏻,食物好味之余,CP值又高👑,选择真系唔多,而呢间餐厅 Black Bear 🐻就满足晒我哋嘅愿望啦!餐厅装潢以日式木系为主,有唔少黑熊相关嘅小装饰🐾,整体感觉安静舒适,非常适合OL lunch time 过嚟放个break🌿,或者买杯咖啡坐底工作~Menu入面菜式都几丰富,主菜除咗有西式意粉🍝、日式定食🍱外,仲有健康沙律🥗、All day breakfast🫐;甜品有芭菲🍨、自家制蛋糕🍰、Croffle🥐等等,令我有选择困难症!主食:🔸照烧牛肉高汤稻庭乌冬 $82🔸鳗鱼饭定食 $108定食包括味噌汤同核桃小女子➕肥美嘅鳗鱼🟰辛苦工作半天嘅自己得到幸福嘅感觉😌甜品:🔸士多啤梨乳酪馅密 $78水果太丰富,日式丸子软糯,加埋雪糕同乳酪,真系可以当作健康嘅轻食🔸蓝莓忌廉芝士牛角包窝夫 $88甜品必点Croffle,香脆酥软,沾上Cream Cheese 味道㫒华咗,甜而不腻饮品:🔸朱古力拿铁(冻) $45🔸热情果柠檬核打 $50~清爽解腻

主食:
🔸照烧牛肉高汤稻庭乌冬 $82