今日返返去地头揾嘢食,呢间小店位置非常方便,今次就嚟试吓佢嘅lunch🥰位置唔多,但系都未去到好迫~Menu上除咗前菜、小食同甜品唔跟餐之外,其他都会跟埋餐汤同饮品~另外仲有比较高级嘅set menu😋叫完意粉即刻嚟餐汤先,呢个南瓜汤非常足料,浓浓嘅南瓜甜味,连平时麻麻哋南瓜嘅男朋友都话好饮👍🏻我叫咗蓝花蟹肉虾膏猫耳朵粉 ($108)😚讲真下虾膏味唔算好浓,但系个汁里面有好多蟹肉,好鲜味😍而且猫耳朵粉呢个形状系可以装到好多酱汁,啖啖都好creamy好满足~男朋友叫咗传统卡邦尼意粉 ($88)~呢个意粉的确系偏向传统,蛋汁浓郁,另外意粉亦都非常弹牙,啲咸肉好香脆,系好食嘅卡邦尼意粉😋👍🏻另外我哋亦都叫咗蒜香牛油鸡翼 ($58)试吓😋超邪恶嘅小食,皮脆肉嫩,重蒜味,但亦唔会掩盖咗牛油味😗跟餐饮品我哋冇另外加钱,系蜂蜜柠檬,都几好饮~以小店嚟讲,好欣赏佢哋制作认真,虽然上菜速度慢咗少少,但感觉到慢工出细货,好食😋

南瓜汤

蓝花蟹肉虾膏猫耳朵粉

传统卡邦尼意粉

蒜香牛油鸡翼

跟餐饮品我哋冇另外加钱,系蜂蜜柠檬,都几好饮~

2023-01-02
南瓜汤