2022-12-17 148 浏览
虽然太和真系有啲远 但食物质素高 价钱唔贵 环境舒服😌而且睇得出老板厨师们系用心做好每一道菜👨🏻‍🍳👩🏻‍🍳值得大家嚟试下💛.📌柠檬蜂蜜糖渍蕃茄 $42蜂蜜同柠檬味都好浓🍯🍋不过偏甜 如果系前菜嘅话都系钟意酸酸地嘅蕃茄仔多啲🥺.📌餐汤-南瓜忌廉汤(set) +$18南瓜忌廉汤好creamy杰身 系南瓜蓉嘅感觉 好清甜🎃.📌蓝花蟹肉虾膏猫耳朵粉 $108 超推介‼️耳朵粉有啲软有啲硬 劲有咬口🐚个酱好creamy 劲有鲜味 食到一丝丝蟹肉 同虾膏嘅甘香🦀🦐每一粒粉都沾满晒酱 系会有啲漏 但忍唔住都要食晒佢🥹.📌慢煮加拿大保湿猪鞍·青苹果蓉 $228猪鞍扒劲大块好厚切🥩用左慢煮保湿方法 锁住晒啲肉汁 好juicy🔒加左啲调味再煎香 外面脆脆地 黑椒味好香🧂食落个猪味好浓 好肥美甘香 应该系靓猪🐷青苹果蓉酸酸地 用嚟点下个猪肉 好解油腻感🍏薯蓉都好特别 除左绵密嘅薯蓉 仲有切粒嘅薯仔 丰富成个口感🥔另外仲加左啲sour cream落去 味道酸酸地 同皮更开胃🤍仲有三款煎香过嘅是日蔬菜:茄子, 翠肉瓜, 大啡菇 全部仲煎香过 又保持到啲水份🍆🥒🍄不过茄子略嫌太油🫣.📌黑白森林 $98卖相真系超吸

📌柠檬蜂蜜糖渍蕃茄 $42

📌蓝花蟹肉虾膏猫耳朵粉 $108
蓝花蟹肉虾膏猫耳朵粉

📌慢煮加拿大保湿猪鞍·青苹果蓉 $228

📌黑白森林 $98
卖相真系超吸引 忌廉插住KitKat 仲有朱古力酱同oreo碎 朱古力控一定钟意🍫
黑白森林
店员话两个人未必食得晒 但系食完餐饭 都照清😎鸡蛋仔系用左自家制蛋浆整 好够蛋香味 唔会太重面粉味🥚🍳外面微脆 咬落好松软🤤除左面头软滑牛奶忌廉🥛入面仲收埋一球朱古力雪糕🍦最特别系雪糕底加左一层金沙酱 榛子味好浓🌰成个甜品层次非常丰富🤩
黑白森林
但个败笔位系 雪糕个味系烘焙店𠮶啲假朱古力味🥺虽然特登加左啲mascarpone cheese 但个味好骚 同朋友都接受唔到😖
📌薄荷柠檬四季春(set +$18 特饮半价) $19
店员冇介绍错 真系几好饮😍先系茶底嘅清香 再饮到酸酸甜甜嘅柠檬味🍋再到薄荷嘅清新🌿味道好有层次👏🏻
薄荷柠檬四季春

📌Polaris水果茶(set +$18 特饮半价) $24
走甜之后 好酸 但我好钟意❤️用鲜榨橙汁做底 再加入热情果, 香橙, 柠檬, 蜜桃🍊🍋🍑味道好fresh 好解腻🥰
Polaris水果茶
餐汤-南瓜忌廉汤